RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Reepeper nach bundner art

.



Graubünden is een gebied in de Alpen waar dit heerlijke stoofgerecht
van ree, wijn en kruiden, afgemaakt met room, vandaan komt.
Begin minstens een dag van tevoren met dit gerecht voor de marinade.

Reepeper nach bundner art
Recept voor 8 personen
Ingredienten
2 kruidnagels
1 ui
1 blaadje laurier
5 jeneverbessen
3 korianderzaadjes
3 salieblaadjes
1 takje tijm
500 ml droge rode wijn (bijv. Veltliner)
50 ml rodewijnazijn
1 scheutje jenever
1 1/4 kg reevlees, in grote blokken

voor het stoven
30 g boter
1 kleine winterwortel, in stukken
1 stengel bleekselderij, in stukken
350 ml wildfond
150 ml slagroom

Bereiding:
Steek de kruidnagels in de ui en breng deze met alle kruiden, wijn, wijnazijn en jenever aan de kook.
Leg het reevlees in een grote schaal en schenk de hete marinade erover (het vlees moet onderstaan).
Laat minstens 24 uur marineren.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade).
Dep het vlees droog met keukenpapier.
Verhit de boter in een grote, ovenvaste pan en braad het vlees in delen rondom bruin.
Draai het vuur laag, voeg de groenten toe en bak alles nog 3 min. zachtjes.
Schenk de fond en de gezeefde marinade bij het vlees.
Kruid met zout en peper.
Schakel de oven terug naar 180°C en laat het vlees afgedekt 1 uur in het midden van de oven stoven.
Neem het vlees uit de pan en laat het op een voorverwarmde schaal onder aluminiumfolie rusten.
Kook intussen op hoog vuur het vocht tot de helft in.
Voeg de room toe, warm nog kort door, maar laat niet meer koken.
Breng de saus op smaak met zout en peper en schenk het over het vlees.

TIP:Lekker met aardappel-knolselderijpuree en vossenbessen- of cranberriecompôte.

Bron: Delicious Magazine

0 reacties:

Een reactie posten