RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Champignon Bacondip


Champignon Bacondip

Ingredienten

3 gedroogde porcine paddestoeltjes
1/2 cup kokend water
8 plakken dikke plakken bacon of spek
1 prei (in smalle reepjes)
4 knoflook teentjes
1 pond shiitake paddestoelen (fijn gehakt)(paar bewaren voor garneren)
1 theelepel zout
1/4 theelepel verse peper
1 en 1/2 theelepel tijm (fijn gehakt)
200 gram cream cheese (Kamertemperatuur)
2 cups zure room
3 eetlepels bos uitjes (fijn gesneden)

Bereiden

Doe de porcini in het hete water en laat 20 minuten staan
Haal ze daarna uit de vloeistof,knijp ze uit en hak ze fijn
Giet het weekvocht door een zeef en zet opzij
Bak de bacon of spek krokant
laat de bacon uitlekken op keukenpapier
Giet het vet uit de pan en bewaar 1/4 cup van het braadvet
Veeg de pan schoon met keukenpapier
Hak de bacon fijn
Schep 3 eetlepels van het braadvet in de koekenpan
Voeg de prei en knoflook toe
Laat dit zachtjes bakken op halfhoog vuur onder af en toe roeren tot de prei glazig word (2 minuten)
Doe de shiitake en de porcini erbij
Voeg zout en peper toe
Zet vuur iets hoger
Kook de paddestoelen tot ze zacht zijn onder af en toe roeren (5 a 8 minuten)
Voeg de tijm toe en laat nog 2 minuten koken
Doe het mengsel in een kom en laat afkoelen
Met de mixer de cream cheese in een kom zacht roeren
Voeg de zure room toe en mix goed door
Roer met de hand de paddestoelen,3/4 van de bacon, de bosuitjes en 2 lepels porcini vloeistof toe
Indien nodig meer vloeistof toevoegen tot de goede dikte is verkregen
Doe het mengsel op een mooie schaal en garneer met de overgebleven bacon en bosuitjes
Bak de shiitake voor garnering even aan in wat baconvet tot ze bruin is
Strooi deze over de dip
Serveer met toast of geroosterd stokbrood


Bron: Martha Stewart

0 reacties:

Een reactie posten