RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Ragout van Zeevruchten


Ragout van Zeevruchten


Ingrediënten voor 12 personen:

2 kilo mosselen
2 glazen droge witte wijn
250 gram Jakobsschelpen (uit de diepvries)
250 gram grote gepelde garnalen
1 pot visfond
250 gram crème fraîche
scheutje citroensap
zout
versgemalen peper
4 eetlepels fijngehakte gemengde groene kruiden (bijv. peterselie, dragon, kervel en bieslook)
Allesbinder
Desgewenst oranje zalmeitjes uit een potje om te garneren

Bereiding:

Controleer de mosselen; gooi beschadigde exemplaren en schelpen die zich niet sluiten als er met een mes een tik op wordt gegeven weg.
Doe de mosselen in een pan, zet op hoog vuur, giet er de wijn bij en breng met het deksel op de pan aan de kook.
Draai het vuur laag, schud af en toe met de pan en laat de mosselen koken tot de schelpen openstaan (ca 8 a 10 minuten)
Giet de mosselen af in een vergiet en vang het kookvocht op.
Giet het kookvocht door een fijne zeef.
Houd 12 mooie schelpen achter voor de garnering en haal de overige mosselen uit de schelp.
Laat de Jakobsschelpen en zonodig de garnalen ontdooien.
Breng de visfond met het kookvocht van de mosselen aan de kook en laat circa 5 minuten inkoken.
Klop er de crème fraîche door en breng de saus op smaak met wat citroensap, zout en peper.
Laat de Jakobsschelpen en de grote garnalen 2 minuten in de saus doorwarmen zonder te laten koken en schep er de mosselen door.
Schep de groene kruiden door de saus en bind desgewenst met allesbinder.
Schep de ragout in een voorverwarmde schaal of verdeel over voorverwarmde soepkopjes
Garneer met de achtergehouden mosselen en desgewenst een schepje zalmeitjes.
Geef er knapperig warm stokbrood met knoflookboter bij.

Wijntip:
Ideaal gerecht voor bij een rode Bourgogne als Mácon een Cru uit de Beaujolais (14-16°C)
of een niet te zware Chateaux-wijn uit de Médoc (16-18°C)

Bron: C 1000

0 reacties:

Een reactie plaatsen