RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Sneeuwpopjes Cupcake


Sneeuwpopjes Cupcakes

Ingredienten
Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram boter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille aroma
Rol fondant of marsepein (wit)
Rode en oranje kleurstof
hagelslag
witte candij  (fijn gehakt) of grove suiker

Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 170 graden en zorg ervoor dat het rooster in het midden van de oven geplaatst is.
Hier kun je later dan makkelijk je cupcake bakblik op plaatsen.
Zet een cupcake bakblik met daarin papieren bakvormpjes klaar.
Als je een cupcake bakblik gebruikt blijven de cupcakes beter in vorm tijdens het bakproces
Het is ook makkelijker om de vormpjes te vullen met het beslag.
Meestal gaan er 12 cupcakes in een cupcake bakblik.

Bereiden:

Haal de boter en eieren tijdig uit de koelkast om ze op kamertemperatuur te laten komen.
Snij de boter in kleine blokjes.
Doe de boter in een kom en voeg de suiker toe.
Zet de mixer aan op middelhoge snelheid en mix de boter en de suiker goed door elkaar heen,
totdat er een lichte en luchtige massa ontstaat.
Voeg de suiker niet in 1 keer toe aan de boter, maar doe het beetje bij beetje.
Hierdoor kan de suiker beter worden opgenomen door de boter en wordt je beslag luchtiger.
Voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
Let op: ook de eieren haal je op tijd uit de koeling en laat je op kamertemperatuur komen.
Hierdoor wordt je beslag luchtiger.
Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een ei hebt toegevoegd.
Voeg nu beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.
Mix telkens de massa met de mixer op middelhoge snelheid als je een hoeveelheid meel hebt toegevoegd.
Als laatste voeg je de melk toe en mix je nog eens twee minuten alles goed door elkaar met de mixer op middelhoge snelheid,
tot een luchtig en glad beslag.
Vul de cupcakesvormpjes tot 2/3 en bak ze in de oven tot ze gaar zijn (20 a 25 minuten)
Laat de cupcakes goed afkoelen
Smeer de bovenkant van de cupcakes in met glazuur en besprenkel ze met candij of grove suiker

Sneeuwpopjes

Draai uit het fondant per cupcake twee balletjes een grote en een kleine.
Zet ze bovenop elkaar
om het fondant aan elkaar te laten plakken, gebruik je een druppeltje water
Met een klein beetje voedselkleurstof geef je een klein gedeelte van het fondant een andere kleur(Oranje)
Rol er kleine neusjes van en plak op het kleine bolletje als neus

En een gedeelte met rode kleurstof (voor het mutsje en sjaal)
Neem een bolletje fondant of marsepein en draai er een balletje van
Geef het de vorm van een muts (zie foto)
Neem een nieuw bolletje en rol het uit tot een langwerpige worst
Maak beetje plat en draai dit om de "nek van de sneeuwman als sjaal


Voor de oogjes, de armpjes en de knoopjes op het lijfje van de sneeuwpop maak je heel gemakkelijk gebruik van hagelslag. of zilver pilletjes


Zet de sneeuwpopjes op de cupcake bovenop de glazuurlaag of cremerozet
Zijn ze niet leuk????

Tip:
Maak de sneeuwpopjes eerst
Je kunt ze dan zo op de cakejes zetten als de cupcakes afgekoeld zijn


Bron: Cupcakesenmuffins

0 reacties:

Een reactie plaatsen