Kerst Cupcakes met hulstblaadjes
Ingredienten:
2 cups patentbloem
1 tl baksoda
1 cup ongezouten boter(zacht)
1 cup suiker
1 cup light bruine suiker
4 eieren maat L (op kamertemperatuur)
160 gr pure chocola (gesmolten)
1 cup karnemelk
1 tl vanille extract
1 tl baksoda
1 cup ongezouten boter(zacht)
1 cup suiker
1 cup light bruine suiker
4 eieren maat L (op kamertemperatuur)
160 gr pure chocola (gesmolten)
1 cup karnemelk
1 tl vanille extract
Pepermunt Botercreme
5 eieren maat L (eiwit)
1 1/2 cups sugar
450 gr ongvezouten boter (zacht en in kleine blokjes)
1 el pepermunt extract
groene gel-paste voedselkleustof
1 1/2 cups sugar
450 gr ongvezouten boter (zacht en in kleine blokjes)
1 el pepermunt extract
groene gel-paste voedselkleustof
Fondant
900 gr poedersuiker
4 el water
3 tl gelatinepoeder (afgestreken schepjes)
4 tl glycerine
3 el glucosestroop
voedsel kleurstof (pasta of druppels)
4 el water
3 tl gelatinepoeder (afgestreken schepjes)
4 tl glycerine
3 el glucosestroop
voedsel kleurstof (pasta of druppels)
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 175°C
Plaats in elk vakje van het muffinblik een papieren cupcake vormpje.
Zeef het bloem en de baksoda samen in de beslagkom.
Mix in de andere kom op een gemiddelde snelheid de boter tot een gladde massa.
Voeg de suiker toe en klop de botermassa gedurende ongeveer 3 minuten tot deze zachte en pluizig wordt.
Voeg de eieren een voor een keer toe, klop het geheel steeds goed na elk ei!
Voeg al mixende de chocolade schepje voor schepje toe, totdat de chocolade goed opgenomen is door de boter.
Voeg de droge ingrediƫnten in drie keer toe afgewisseld met de karnemelk en het vanille extract.
Mix na elke toevoeging de ingrediƫnten goed door elkaar tot deze volledig opgenomen zijn.
Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 met beslag en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.
Laat de cupcakes na het bakken de eerste 10 minuten in het blik maar buiten de oven afkoelen
Daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.
Mix in de andere kom op een gemiddelde snelheid de boter tot een gladde massa.
Voeg de suiker toe en klop de botermassa gedurende ongeveer 3 minuten tot deze zachte en pluizig wordt.
Voeg de eieren een voor een keer toe, klop het geheel steeds goed na elk ei!
Voeg al mixende de chocolade schepje voor schepje toe, totdat de chocolade goed opgenomen is door de boter.
Voeg de droge ingrediƫnten in drie keer toe afgewisseld met de karnemelk en het vanille extract.
Mix na elke toevoeging de ingrediƫnten goed door elkaar tot deze volledig opgenomen zijn.
Vul de cupcakevormpjes voor 3/4 met beslag en bak de cupcakes gaar en donkerbruin in ongeveer 20 tot 25 minuten.
Laat de cupcakes na het bakken de eerste 10 minuten in het blik maar buiten de oven afkoelen
Daarna kun je de cupcakes verder laten afkoelen op het rooster.
Pepermunt botercreme
Klop de eiwitten en de suiker in een hittebestendige mengkom boven een pan met kokend water.
Klop tot het warm is en de suiker is opgelost.
Mix de massa nu ongeveer 10 minuten op hoge snelheid totdat het afgekoeld.
Verminder de snelheid tot medium-laag.
Voeg de boter toe, een paar blokjes per keer.
Mix de pepermunt en de kleurstof toe.
Mix de botercreme nog heel even op de laagste snelheid tot het een zachte en gladde creme is geworden.
Klop tot het warm is en de suiker is opgelost.
Mix de massa nu ongeveer 10 minuten op hoge snelheid totdat het afgekoeld.
Verminder de snelheid tot medium-laag.
Voeg de boter toe, een paar blokjes per keer.
Mix de pepermunt en de kleurstof toe.
Mix de botercreme nog heel even op de laagste snelheid tot het een zachte en gladde creme is geworden.
Fondant
Laat de gelatinepoeder op een laag vuur in het water oplossen.
Glucose en glycerine toevoegen en met de pollepel goed roeren.
Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Goed blijven roeren om klontjes te voorkomen!
Als de massa niet meer te roeren is, uit de pan halen en de rest van de poedersuiker er door kneden.
Voordat je fondant gaat uitrollen altijd opnieuw doorkneden.
Als laatste geef je de fondant een mooie kleur met de voedselkleurstof
Glucose en glycerine toevoegen en met de pollepel goed roeren.
Haal de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje de poedersuiker toe.
Goed blijven roeren om klontjes te voorkomen!
Als de massa niet meer te roeren is, uit de pan halen en de rest van de poedersuiker er door kneden.
Voordat je fondant gaat uitrollen altijd opnieuw doorkneden.
Als laatste geef je de fondant een mooie kleur met de voedselkleurstof
Cupcake Fun
Zodra de cupcakes volledig afgekoeld zijn vul je de spuitzak met de pepermunt botercreme
Draait er een stervormig spuitmondje op, spuit al draaiend een mooie toef botercreme op elke cupcake.
Kneed het fondant zodat er geen luchtbelletjes meer zin zitten en verdeel het fondant in twee gelijke delen,
kleur het ene deel groen en het andere deel rood.
Kneed de beide fondantkleuren nu nogmaals heel stevig en rol de groen fondant uit tot het een dikte heeft van ongeveer een centimeter.
Druk met het hulstblad uitstekertje twee maal zoveel blaadjes uit het fondant als dat je cupcakes gebakken hebt.
Om het blaadje iets meer structuur te geven kun je met de cocktailprikker elk blaadje voorzien van een paar fijne lijntjes.
Rol van het rode fondant voor elke cupcake twee kleine besjes.
Druk nu zachtjes bovenop elk botercremetoef twee blaadjes en twee besjes.
kleur het ene deel groen en het andere deel rood.
Kneed de beide fondantkleuren nu nogmaals heel stevig en rol de groen fondant uit tot het een dikte heeft van ongeveer een centimeter.
Druk met het hulstblad uitstekertje twee maal zoveel blaadjes uit het fondant als dat je cupcakes gebakken hebt.
Om het blaadje iets meer structuur te geven kun je met de cocktailprikker elk blaadje voorzien van een paar fijne lijntjes.
Rol van het rode fondant voor elke cupcake twee kleine besjes.
Druk nu zachtjes bovenop elk botercremetoef twee blaadjes en twee besjes.
Bron: De Taartschuur
0 reacties:
Een reactie posten