RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Roze Knoflook Souffle


Roze Knoflook Souffle


Ingredienten:

10 tenen roze knoflook uit Lautrec
1/2 liter melk
maizena
eiwit van 6 eieren
2 soeplepels fijngesneden bieslook
50 gram geraspte kaas (Gruyere)
zout en peper
klontje boter

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 200°.
Allereerst een knoflookcrème-saus maken:
Pel de 10 roze knoflooktenen en doe ze met de ½ liter melk en 1 glas water in een kookpan.
Zout en peper toevoegen en op zacht vuur laten koken totdat de knoflook ‘smeltend’ zacht is.
(NB: de melk niet laten overkoken).
De teentjes vervolgens met een vork fijnprakken, in de saus terug doen en deze binden met wat maizena.
U heeft 4 eetlepels knoflookcrème-saus nodig.
In een kom 4 eetlepels van de saus aanmengen met de bieslook en de geraspte kaas.
Zout en peper toevoegen. Beboter een soufflé schaal voor 4 personen of 4 één-persoons schaaltjes.
Klop de eiwitten tot schuim, met een beetje zout.
Meng het schuim voorzichtig met de knoflooksaus, kaas en bieslook in de kom.
Dit mengsel in de soufflé schaal(tjes) uitstorten en in de hete oven zetten voor 30 minuten
(in de kleine schaaltjes iets korter.)
Meteen opdienen.

* Recept van Thierry Bardou, Restaurant ‘La Garde Pile’, in Lautrec
Roze knoflook kun je online bestellen bij o.a Carleau

0 reacties:

Een reactie plaatsen