Xmas Scones
Scones met mijn favoriete fruit erin verwerkt
Dat moet wel lekker wezen
Lekker met clotted cream en cranberrie, vijgen of dadeljam
Ingredienten
100 gram boter
400 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram suiker
1 theelepel gemengde kruiden
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
sap van 1/2 sinaasappel aangevuld met melk tot 200 ml
100 gram gedroogde cranberries
400 gram zelfrijzend bakmeel
50 gram suiker
1 theelepel gemengde kruiden
Sinaasappelrasp van 1 sinaasappel
sap van 1/2 sinaasappel aangevuld met melk tot 200 ml
100 gram gedroogde cranberries
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200 graden
Wrijf de boter in de zelfrijzend bakmeel
Voeg de suiker, gemengde kruiden, sinaasappelrasp, cranberries toe
Roer even door
Voeg de melk/sinaasappel mengsel erbij
Mix alles goed door elkaar
Haal uit de kom en leg op een bebloemd werkvlak
Kneed tot een soepel deeg
Rol uit tot 1 cm dik
Neem een ronde uitsteker (of glaasje) en haal rondjes uit het deeg
Leg ze op een bakblik wat is bekleed met bakpapier
Bak in de oven voor ca 15 a 20 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen
Voeg de suiker, gemengde kruiden, sinaasappelrasp, cranberries toe
Roer even door
Voeg de melk/sinaasappel mengsel erbij
Mix alles goed door elkaar
Haal uit de kom en leg op een bebloemd werkvlak
Kneed tot een soepel deeg
Rol uit tot 1 cm dik
Neem een ronde uitsteker (of glaasje) en haal rondjes uit het deeg
Leg ze op een bakblik wat is bekleed met bakpapier
Bak in de oven voor ca 15 a 20 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen
Bron:Yasmin Limbert
0 reacties:
Een reactie posten