RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Gugelhopf


Gugelhopf

Toen ik dit recept zag bij Levine was ik verkocht
Ik heb het nog nooit zelf gemaakt maar ik wil het eens proberen

Een gugelhopf, ook wel kugelhupf of kugelhopf genoemd, is een cake gemaakt van gistdeeg, gevuld met rozijnen, amandelen en kirsch en wordt gebakken in een gugelhopfvorm of in een tulbandvorm. 

Het is een erg zacht en kleverig deeg. 
Dit is dan ook het enige brooddeeg dat je kunt kneden -of eigenlijk is het mixen- met een handmixer. 

De kirsch kan vervangen worden door Grand Marnier of rum. 
Gebruik alsjeblieft vanille extract in plaats van de chemische vanille aroma die te koop is in supermarkten. 
Je proeft het verschil echt! 
Gelukkig is vanille extract steeds beter verkrijgbaar, onder andere bij kookwinkels zoals DOK, Oldenhof, Kookpunt en Dille en Kamille. 
Je kunt het ook online bestellen of zelf maken.




Ingredienten:

100 gram rozijnen
30 ml kirsch
7 gram droge gist
60 gram water, lauwwarm
65 gram volle melk, lauwwarm
410 gram tarwebloem
6 gram zout
115 gram ongezouten zachte roomboter
geraspte schil van 1 citroen
100 gram suiker
180 gram ei, los geklopt
½ theelepel vanille extract
65 gram blanke amandelen, grof gehakt
geschaafde amandelen
poedersuiker, om mee te bestrooien na het bakken
gugelhopf of tulbandvorm van ± 20 cm
Giet de kirsch over de rozijnen en laat staan tot gebruik.

Bereiden:

Roer de gist, water en melk in een schaaltje door elkaar en laat staan tot de gist is opgelost, ± 10 minuten. 
Meng de tarwebloem en zout door elkaar in een kom.

Mix de boter en de geraspte citroenschil met de platte klopper in een standmixer of met een handmixer met deeghaken door elkaar. 
Voeg de suiker, de eieren en het vanille extract toe en mix door de boter. 
Blijf enkele minuten mixen totdat alles goed is gemengd. 
Voeg vervolgens het gistmengsel toe en mix erdoor.

Voeg al mixend en op langzame stand de helft van de tarwebloem toe en blijf mixen tot alle bloem is opgenomen. 
Schraap de wand van de kom schoon en voeg de rest van de bloem toe. 
Blijf mixen, nu op een iets hogere stand, gedurende ± 10 minuten tot een mooi deeg ontstaat. 
Het moet een heel zacht en kleverig deeg worden, geen bloem toevoegen!

Doe het deeg over in een met zonnebloemolie ingevette kom. 
Dek de kom af met ingevet plastic folie of een douchemuts en laat het deeg op kamertemperatuur in 2 – 3 uur tot dubbel volume rijzen.

Roer het deeg met een pollepel door, dek de kom weer af en laat het deeg wederom tot dubbel volume rijzen. 
Dit zal 1 – 2 uur duren.
Deze stap is optioneel. 
Je kunt ook direct doorgaan met het toevoegen van de vulling.

Vet de tulbandvorm in met boter en verdeel de geschaafde amandelen over de bodem.

Roer het deeg met een pollepel door en roer vervolgens de rozijnen met de kirsch en amandelen door het deeg. 
Schep het deeg in de vorm. 
Dek de vorm af en laat het deeg op kamertemperatuur in 1 – 2 uur tot bijna in volume verdubbelen.

Verwarm intussen de oven voor op 180 °C. 

Bak de gugelhopf in 35 – 40 minuten gaar en goudbruin. 
Leg als het deeg te snel kleurt halverwege de baktijd een stuk aluminiumfolie op de kugelhopf. 

Haal de vorm uit de oven en zet op een rooster. 
Los na ± 5 minuten de kugelhopf uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster. 
Let op: laat de gugelhopf niet te lang in de vorm staan, er treedt dan condens op waardoor de korst kugelhopf nat wordt.

Bestrooi de gugelhopf voor het serveren met poedersuiker.


0 reacties:

Een reactie posten