Kersen Kerst Cake
Ingrediënten
225 gram rietsuiker 225 gram boter
2 eieren
115 ml sinaasappelsap
225 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
330 gram rozijnen
225 gram geglaceerde kersen, gehalveerd
Bereiden:
De oven voorverwarmen op 150°C/gasstand 2Een bakvorm van 23x13 cm met vetvrij papier beleggen.
Boter of margarine met suiker licht en luchtig opkloppen
Geklopt ei en sinaasappelsap toevoegen en goed mengen.
Bloem en bakpoeder in een kom zeven
75 gr van de bloemmix apart houden en vermengen met rozijnen en
(dan zakken ze niet naar de bodem van de cake)
De rest aan het mengsel toevoegen en vermengen
Vervolgens rozijnen met kersen aan het deeg toevoegen en grof vermengen
Het beslag in de bakvorm schenken.
2 a 2 en 1/2 uur in de voorverwarmde oven bakken
De cake is het lekkerst als je hem een paar dagen na bereiding serveerd
Bewaar hem dan in de folie of in een goed afgesloten koektrommel
Bron:All Recipes
0 reacties:
Een reactie posten