Chocolade Kastanje Taart
Ik heb eens met mijn schoonzoon Peter tamme kastanjes geraapt in IJmuiden.
Er stonden een paar bomen in de buurt en met Joy (boxer) uitlaten hadden we de kastanjes ontdekt
Er waren meer mensen aan het rapen, want mooier kan toch niet.
Lekker buiten en noten zoeken.
Toen we thuis kwamen hebben we een recept voor kastanjetaart opgezocht en zijn we aan de slag gegaan.
Het moest lekker wezen volgens het recept, maar we hadden nog nooit kastanjes gepeld,
Het moest lekker wezen volgens het recept, maar we hadden nog nooit kastanjes gepeld,
En daar gingen we de mist mee in.
Het pellen van de kastanjes was een heidens werk en dan nog de velletjes eraf.
We hebben alles verkeerd gedaan wat meer verkeerd kon gaan
Uiteindelijk na veel gezwoeg stond er toch een taart op tafel.
Hij was heerlijk en we waren al blij dat het goed gelukt was.
Maar over 1 ding waren we het volkomen eens.
Zelf kastanjes zoeken is heel leuk....maar pellen doen we niet meer.
We kopen een blik kastanjes als we deze taart willen maken.....
Ingrediënten:
100 gram boter
1 eetlepel cacaopoeder
200 gram voorgekookte gepelde kastanjes
2 eetlepels fijne kristalsuiker
1 dl volle melk
1 theelepel vanille-extract
150 gram pure chocolade
3 grote eieren
crème fraîche
Bereiden:
Verhit de oven tot 180 graden Celsius.
Vet een springvorm van 20 centimeter in en bekleed de bodem met beboterd bakpapier.
Bestuif de vorm met 1 eetlepel cacao en schud het teveel eruit.
Laat in een kleine koekenpan de kastanjes met 2 eetlepels fijne kristalsuiker en 1 deciliter volle melk op laag vuur pruttelen tot de kastanjes gaar zijn.
Pureer de inhoud van de pan in een foodprocessor glad.
Roer er 1 theelepel vanille-extract door en laat de puree afkoelen.
Smelt 100 gram boter en 150 gram gehakte pure chocolade in een vuurvaste schaal in de magnetron op lage stand
of op een pan met net niet kokend water.
Roer het mengsel glad en laat het iets afkoelen.
Klop de eieren met 75 gram kristalsuiker tot een dik, bleek mengsel dat in volume is verdubbeld.
Spatel de kastanjepuree erdoor, gevolgd door het chocolademengsel.
Giet het beslag in de vorm, strijk de bovenkant glad
Bak de taart 30 minuten op de middelste richel van de hete oven tot hij gerezen is en er bovenop een fijne korst zit.
Haal hem uit de oven, zet hem op een taartrooster en laat hem afkoelen.
Het gebak zal iets inzakken en de korst kan barsten, maar dat hoort erbij.
Bestuif hem met cacao en geef er crème fraîche bij.
Bron: Ciaotutti
1 reacties:
Ik heb nog 100 gram gewone bloem, 1,5 tl bakpoeder en een goede hand noten toegevoegd
Een reactie posten