Gevulde Varkensrollade met Champignons en Noten
Een klassieker onder de rollade`s
Deze vulling met ui, walnoot en champignons is yummie...
Onderaan staat een filmpje hoe je te werk gaat...
Succes en eet smakelijk.
Ingrediƫnten
Porties: 6
1 kilo varkensfilet
zout & peper
100 gram gerookt spek
2 middelgrote uien
150 gram champignons
150 gamr gehakte walnoten
2 eetlepels gekleurde peperkorrels
4 eetlepels olie
50 gram boter, in blokjes
Extra: keukentouw
Bereiden:
Snij de varkensfilet zo in dat het een rechthoekig stuk vlees wordt, eventueel licht platgeslagen.
Bestrooi met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een ovenschaal in.
Snij het spek, de uien en champignons kleine blokjes.
Bak het spek in een koekenpan zonder olie uit.
Voeg de uien en champignons toe en bak even mee.
Voeg ongeveer 100 gram gehakte walnoten toe.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over het midden van het stuk vlees en rol het vervolgens strak op.
Bind vast met keukentouw.
Vermaal de resterende 50 gram walnoten met de peperkorrels in een vijzelpot.
Bestrooi hiermee de rollade aan alle kanten.
Verhit de olie in een braadpan en braad hierin de rollade aan alle kanten kort aan.
Leg de rollade in een ovenschaal en verdeel de blokjes boter hierover.
Bak de rollade in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.
0 reacties:
Een reactie posten