RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Beef Wellington


Beef Wellington

Ingrediënten:

1 hele ossenhaas 
een mooie rub (kruidenmengsel om het vlees te kruiden.)
50 gram boter
2 sjalotjes
250 gram gemengde paddenstoelen
150 gram roompaté
1 scheutje cognac
1 pak bladerdeeg (uit de diepvries), ontdooid
1 ei
1 eetlepel bloem
3 dl kalfsfond
2 dl rode wijn
Zout en peper

Bereiden:

Bestrooi de ossenhaas met de rub. 
Verhit de boter en bak het vlees rondom bruin. 
Neem het vlees uit de pan. 
Pel de uien en snipper ze. 
Maak de champignons schoon en snijd ze in reepjes. 
Bak de uien en champignons in de rest van de boter tot het vocht verdampt is (ongeveer 5 minuten). 
Voeg peper en zout toe en laat dit mengsel afkoelen. 
Meng de cognac door de paté. 
Bestrijk het vlees rondom met een dikke laag van de gemengde paté en bestrijk daarna met de helft van het champignon/ui mengsel. 
Verwarm de oven voor op 220 graden. 
Rol de plakjes bladerdeeg uit tot een grote lap. 
Leg het vlees op het midden van het deeg. 
Bestrijk de randen van het deeg met water en vouw het deeg om het vlees.  
Druk de randen goed aan. 
Leg het vlees met de deeg naad aan de onderzijde op een ingevet rooster (liever niet op de bakplaat om ervoor te zorgen dat het deeg mooi krokant wordt).
 Knip het deeg aan de bovenkant op enkele plaatsen in om de hete lucht te laten ontsnappen. 
Strijk de losgeklopte eidooier over het gerecht.  
 Zet het vlees in het midden van de voorverwarmde oven 
Bak het 10 minuten op 220 graden Celsius. 
Verlaag dan de temperatuur tot 210 graden Celsius en bak 10 tot 15 minuten tot het deeg goudbruin is. 
Laat de Beef Wellington 10 minuten rusten, afgedekt met aluminiumfolie. 
Verwarm voor de saus het achtergehouden champignon/ui mengsel. 
Roer er 1 eetlepel bloem door en bak deze 1 minuut mee. 
Voeg de kalfsfond en de rode wijn in gedeelten toe en laat de saus 5 minuten koken. 
Voeg naar smaak peper en zout toe.
 Leg de Beef Wellington op een voorverwarmde schaal en snijd deze in plakken. 
Serveer de saus er apart bij.


0 reacties:

Een reactie posten