RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Vegetarische Kerstkrans


Vegetarische Kerstkrans

Dit ziet er zo lekker uit...
Vegetarisch...maar i.p.v. tofu kun je ook stukjes kip nemen 
of om toch vegetarisch te blijven een stukje vegetarisch vlees
Paddestoelenmix lijkt me ook erg lekker

Ingredienten:

250 gram  spinazie
250 gram  tofu
2 eetlepels extra virgin olijfolie + voor in te smeren,
50 gram pijnboompitjes (geroosterd)
Nootmuskaat (vers geraspt)
2 dikke knoflookteentjes (geplet)
2 citroenen (zeste)
klein bosje dille (3/4 fijn gehakt)
1 eetlepels kersen (sour)
1/2 eetlepel gedroogde cranberries + wat extra
bloem om uit te rollen
500 gram kant en klaar deeg voor de korst (vegetarische)
Amandelmelk voor in te smeren

Bereiden:

Maak de spinazie schoon en spoel goed dat er geen zand meer in zit.
Doe het in het vergiet en giet er een ketel heet water over.
Roer even goed om en laat koud worden
Leg de koude spinazie op keukenrol en druk het meeste water eruit.
Hak de spinazie en doe in een grote kom.
Roer er de tofu,olijf olie, pinboompitjes, nootmuskaat, knoflook, citroenzest, gehakte dille en fruit door.
Kruid verder af met peper en zout.
Strooi bloem op je werkblad en rol het deeg uit in een rechthoek van 60 x 20 cm
Schep het spinaziemengsel op het deeg (laat 2 cm vrij aan de korte eindjes)
Rol het deeg aan de korte kant terug (zodat de vulling er niet uit rolt
Rol nu de lange kant op zodat de vulling bedekt is met het deeg. (als een worst)
Buig nu voorzichtig de korte eindjes naar elkaar toe zodat je een mooie ronde krans krijgt
Plak de zijkanten van met amandelmelk.
Leg de krans voorzichtig op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Laat 20 minuten koel staan.

Verwarm de oven voor op 180 graden
Gebruik een scherp mes en snij voorzichtig het deeg in de rondte in
Bestrijk alles met de amandelmelk
Bak voor 40 a 45 minuten in de oven.
Laat 5 minuten afkoelen en leg de krans op een bord 
Versier met de over gebleven dille en cranberries.

0 reacties:

Een reactie posten