Vegetarische Kerstkrans
Dit ziet er zo lekker uit...
Vegetarisch...maar i.p.v. tofu kun je ook stukjes kip nemen
of om toch vegetarisch te blijven een stukje vegetarisch vlees
Paddestoelenmix lijkt me ook erg lekker
Ingredienten:
250 gram spinazie
250 gram tofu
2 eetlepels extra virgin olijfolie + voor in te smeren,
50 gram pijnboompitjes (geroosterd)
Nootmuskaat (vers geraspt)
2 dikke knoflookteentjes (geplet)
2 citroenen (zeste)
klein bosje dille (3/4 fijn gehakt)
1 eetlepels kersen (sour)
1/2 eetlepel gedroogde cranberries + wat extra
bloem om uit te rollen
500 gram kant en klaar deeg voor de korst (vegetarische)
Amandelmelk voor in te smeren
Bereiden:
Maak de spinazie schoon en spoel goed dat er geen zand meer in zit.
Doe het in het vergiet en giet er een ketel heet water over.
Roer even goed om en laat koud worden
Leg de koude spinazie op keukenrol en druk het meeste water eruit.
Hak de spinazie en doe in een grote kom.
Roer er de tofu,olijf olie, pinboompitjes, nootmuskaat, knoflook, citroenzest, gehakte dille en fruit door.
Kruid verder af met peper en zout.
Strooi bloem op je werkblad en rol het deeg uit in een rechthoek van 60 x 20 cm
Schep het spinaziemengsel op het deeg (laat 2 cm vrij aan de korte eindjes)
Rol het deeg aan de korte kant terug (zodat de vulling er niet uit rolt
Rol nu de lange kant op zodat de vulling bedekt is met het deeg. (als een worst)
Buig nu voorzichtig de korte eindjes naar elkaar toe zodat je een mooie ronde krans krijgt
Plak de zijkanten van met amandelmelk.
Leg de krans voorzichtig op een bakplaat die bedekt is met bakpapier.
Laat 20 minuten koel staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Gebruik een scherp mes en snij voorzichtig het deeg in de rondte in
Bestrijk alles met de amandelmelk
Bak voor 40 a 45 minuten in de oven.
Laat 5 minuten afkoelen en leg de krans op een bord
Versier met de over gebleven dille en cranberries.
Bron: bbcgoodfood
0 reacties:
Een reactie posten