Kipfilet in Cranberriekruim
Een feestelijk hapje met de feestdagen smaakt altijd
Dit hapje is hierop geen uitzondering
Als amuse of op een koud buffet een echte aanrader
Ingrediënten
1 kipfilet (of kleine kalkoenfilet)
4 sneetjes Korengoud vloerbrood
peper en zout
Ingrediënten Appel-cranberrychutney
200 gram Kanzi-appel, (geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes)
75 gram gedroogde pruimen (zonder pit, in vieren)
1 cm gemberwortel, (geschild en geraspt)
1 rood pepertje, (zonder zaadjes, fijngehakt)
3 kruidnagels
1 theelepel gemalen kaneel
flinke snuf zout
75 gram appelciderazijn
75 ml Grimbergen Dubbel
100 gram geleisuiker speciaal
Ingrediënten Cranberrykruim
2 sneetjes witbrood, zonder korst
100 gram gedroogde cranberries
Bereiden:
Maak eerst de chutney.
Meng de appel en pruim en schep het pepertje, de gember, kruidnagel, kaneel en zout erdoor en doe dit over in een pan.
Schenk de appelciderazijn en het donkere bier erbij en breng dit aan de kook.
Laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe even om.
Niet te hard roeren want de appelblokjes mogen heel blijven.
Roer de geleisuiker erdoor en breng het terug aan de kook.
Kook nog 2-3 minuten goed door.
Vul een schone jam- of weckpot tot de rand met de hete chutney en sluit hem goed af.
Draai om en laat op de kop in de koelkast afkoelen.
Deze chutney kun je ook al een week van tevoren maken.
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Leg de sneetjes brood en de cranberries ca. 10-15 minuten in de oven tot ze helemaal droog zijn.
Breek het brood in stukken en doe dit samen met de cranberries in een keukenmachine.
Maal tot een fijn kruim.
Zet de oven op 200˚C.
Snijd de kipfilet overlangs door de helft en snijd er hapklare porties van.
Bestrooi met peper en zout en rol elk stuk door het kruim.
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de oven.
Halverwege omkeren.
Steek rondjes of een kerstfiguur uit het vloerbrood, leg er een stuk kip op en hierop een lepel chutney.
Steek er een prikker in en serveer.
Bron: Jan Linders
0 reacties:
Een reactie posten