RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kipfilet in Cranberriekruim

 


Kipfilet in Cranberriekruim

Een feestelijk hapje met de feestdagen smaakt altijd
Dit hapje is hierop geen uitzondering
Als amuse of op een koud buffet een echte aanrader

Ingrediënten

1 kipfilet (of kleine kalkoenfilet)
4 sneetjes Korengoud vloerbrood
peper en zout

Ingrediënten  Appel-cranberrychutney

200 gram Kanzi-appel, (geschild, klokhuis verwijderd en in blokjes)
75 gram gedroogde pruimen (zonder pit, in vieren)
1 cm gemberwortel, (geschild en geraspt)
1 rood pepertje, (zonder zaadjes, fijngehakt)
3 kruidnagels
1 theelepel gemalen kaneel
flinke snuf zout
75 gram appelciderazijn
75 ml Grimbergen Dubbel
100 gram geleisuiker speciaal

Ingrediënten Cranberrykruim

2 sneetjes witbrood, zonder korst
100 gram gedroogde cranberries

Bereiden:

Maak eerst de chutney.
 Meng de appel en pruim en schep het pepertje, de gember, kruidnagel, kaneel en zout erdoor en doe dit over in een pan. 
Schenk de appelciderazijn en het donkere bier erbij en breng dit aan de kook.
 Laat 20-25 minuten zachtjes pruttelen en roer af en toe even om. 
Niet te hard roeren want de appelblokjes mogen heel blijven. 
Roer de geleisuiker erdoor en breng het terug aan de kook. 
Kook nog 2-3 minuten goed door. 
Vul een schone jam- of weckpot tot de rand met de hete chutney en sluit hem goed af. 
Draai om en laat op de kop in de koelkast afkoelen. 
Deze chutney kun je ook al een week van tevoren maken.

Verwarm de oven voor op 160˚C.
 Leg de sneetjes brood en de cranberries ca. 10-15 minuten in de oven tot ze helemaal droog zijn. 
Breek het brood in stukken en doe dit samen met de cranberries in een keukenmachine. 
Maal tot een fijn kruim. 
Zet de oven op 200˚C. 
Snijd de kipfilet overlangs door de helft en snijd er hapklare porties van.
 Bestrooi met peper en zout en rol elk stuk door het kruim. 
Leg ze op een ingevette bakplaat en bak ze 10-15 minuten in de oven.
 Halverwege omkeren. 
Steek rondjes of een kerstfiguur uit het vloerbrood, leg er een stuk kip op en hierop een lepel chutney.
 Steek er een prikker in en serveer.



0 reacties:

Een reactie posten