RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Konijn uit de Oven met Spruitjes en Aardappeltjes met Rozemarijn

 


Konijn uit de Oven met Spruitjes en Aardappeltjes met Rozemarijn

Een lekker konijnrecept stond nog niet op mijn bloggie
En het word toch veel gegeten....
Ik ben niet zo van de konijn en Dirk ook gelukkig niet
Maar ben je een liefhebber.....
Dan is dit een heerlijk recept

Ingredienten:

2 half konijn (ca 1,2 kg)

4 eetlepels olijfolie

peper zout

100 gram roomboter

4 tenen knoflook (gepureerd met knoflookpers)

4 takjes tijm (blaadjes eraf geritst + extra voor garnering)

200 ml wildfond (verwarmd)

1 kg krieltjes (gewassen)

600 gram spruiten (schoongemaakt )

2 rode uien (in parten )

250 gram bramen

50 ml rode port (of water)

2 vijgen (in parten gesneden)


Bereiden:
45 min. oventijd 

Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Wrijf het konijn in met 2 eetlepelsl olijfolie, zout en peper. 

Smelt de boter met 2 eetlepels olijfolie in een ovenbestendige braadpan. 
Braad de konijnen aan alle kanten 10 minuten aan totdat ze goudbruin gekleurd zijn. 
Voeg vervolgens de knoflook en tijm toe en bak 1 minuut mee. 
Schenk de warme fond over het konijn en zet de pan zonder deksel 35 minuten in de voorverwarmde oven. 
Schep 2 keer wat braadvocht uit de pan over het konijn tijdens het garen, zodat het vlees mals blijft.
Zet intussen de krieltjes op en kook 15 minuten. 
Giet af en spoel ze koud af. 
Halveer ze vervolgens. 
Bekleed een bakplaat met bakpapier en meng de krieltjes, spruiten en rode ui door elkaar met 4 el olijfolie, knoflook, zout en peper. 
Schuif de plaat bij het konijn in de oven en rooster de groenten de laatste 20 minuten mee. 
Meng de groenten tussendoor. 
Maak intussen de bramensaus. 
Kook 200 g bramen met 50 ml port of water en 1 takje tijm 10 minuten op hoog vuur. 
Roer regelmatig door. 
Breng op smaak met zout en peper.
 Laat vervolgens afkoelen.  
Haal het konijn uit de pan en bewaar het braadvocht. 
Maak een schaal op met het konijn, de geroosterde groenten, vijgen en tijm. 
Schep het braadvocht over het vlees en serveer met de saus. 

Bron: Lidl


0 reacties:

Een reactie posten