RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan


Image and video hosting by TinyPic



En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Maple Siroop Cream CheeseCake

                                                           Foto: Patricia Heal

Maple Cheesecake met Maple Cranberry Compote

Laat je niet ontmoedigen door de lengte van het recept,
Het is een schitterende cheese cake en erg lekker
De sleutel van dit recept is de gereduceerde maple siroop
De Maple Cranberry Compote is heerlijk bij de cake en vult het goed aan

Gereduceerde Maple siroop:

1 & 1/2 cups maple siroop

Korst:

2 cups biskwietjes (fijn gemalen)
3 eetlepels suiker
1/2 theelepel kaneelpoeder
6 eetlepels ongezouten boter (gesmolten)

Vulling:

3 pakjes cream cheese (225 gram elk op kamertemperatuur) 
1 cup bruine suiker (aangedrukt)
3 eetlepels bloem
1/4 theelepel zout
1 cup gereduceerde maple siroop
2/3 cup zure room
2 theelepels vanille extract
4 grote eieren 

Maple-Cranberry Compote

Benodigdheden:

24 cm doorsnee springvorm met 6 cm hoge kant
Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier

Bereiden:

Reduceer  de maple siroop tot 1 cup
Kook de maple siroop in een steelpan
Roer er geregeld in
Let op dat het niet overkookt
Laat ca 5 minuten koken
Haal van het vuur af en laat afkoelen tot kamertemperatuur

Korst:

Zet het rek in het midden van de oven
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Doe de verkruimelde koekjes in een kom met de kaneel en suiker
Voeg de boter erdoor en mix alles goed door
Doe de kruimels in het bakblik en duw het goed aan en ook de zijkanten
Bak de korst ca 10 minuten
Haal uit de oven en laat afkoelen
Zet de temperatuur van de oven op 150 graden celsius

Voor de vulling

Klop de cream cheese in de kom van de mixer tot pieken
Voeg de suiker, bloem en zout toe
Klop alles goed door tot een zacht geheel
Voeg de cup gereduceerde maple siroop, zure room en vanille extract toe
Tot alles goed vermengd is
Schraap met een spatel de wand van de kom schoon
Voeg de eieren toe
2 en weer 2
De eerste eieren moeten  opgenomen zijn voor de volgende erbij kan
Klop met de kom een paar x op het werkblad zodat er geen luchtbellen in zitten
Giet de vulling in de afgekoelde korst
Bak tot de vulling "gezet" is (ca 1 uur en 30 minuten)
In het midden is het nog wobbelig
Is de cake klaar kan hij afkoelen op een rek
Bedek de cake met huishoudfolie en zet hem in de koelkast
Snij de cake voor het serveren in punten
Leg de punt op een bordje en geef er  Maple Cranberry Compote bij

Maple Cranberry Compote

Ingredienten:

2 cups verse cranberry`s (schoongemaakt en gewassen)
1/2 cup pure maple siroop
1/4 cup donkere bruine suiker ( aangedrukt)
1/4 cup cranberry sap
1/2 theelepel citroen rasp

Bereiden:

Doe de ingredienten in een pannetje en breng aan de kook
Laat de suiker oplossen
Roer af en toe
Zet het vuur laag en laat 5 minuutjes koken
Doe in een schaal en laat afkoelen (ca 2 uur)
Dek de schaal af met huishoudfolie
Bewaar in de koeling tot gebruik

N.B.
Maple Syrup is te koop o.a. bij Jumbo 


Foto: Patricia Heal

0 reacties:

Een reactie plaatsen