RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Jeanne`s Mincemeat


Jeanne`s Mincemeat

Ik maak al een paar jaar mincemeat in eind September
Zodat de smaken goed kunnen intrekken
In de loop der tijd heb ik enige aanpassingen in het recept gedaan
En nu heb ik geheel mijn eigen recept gemaakt
Krenten doe ik er niet in, ik vind ze te hard
De rozijnen doe ik royaal erin
En cranberry`s en dadels is ook yummie
Het ruikt goed wat in de pot zit.....
En ik denk dat de mincepie`tjes best zullen smaken als ik ze ga bakken
Dit is mijn recept van mincemeat.....
Ook lekker als laagje in appeltaart (cupcakes ga ik nog uitproberen)

Ingredienten:

2 goudrenetten
1 sinaasappel (sap & rasp)
2 citroenen (sap & rasp)
250 gemengde rozijnen (A.H.)
100 gram gedroogde cranberry`s
50 gram gedroogde ananas (in stukjes)
50 gram gedroogde papaja (in stukjes)
200 gram gedroogde abrikozen (in stukjes)
200 gram grote gele rozijnen
350 gram donkere basterdsuiker
1 & 1/2 borrelglas whiskey
250 gram boter (heel koud)

Kruidenmengsel:

1 & 1/2 theelepel all spice
2 theelepels kaneelpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel kardamom

Bereiden:

Schil de appelen en verwijder het klokhuis
Zet met 1 eetlepel water op en kook er moes van
Laat helemaal afkoelen
Schep de afgekoelde moes in een schaal
Voeg het gedroogde fruit toe en rasp van citroen en sinaasappel
Rasp de boter fijn (zo vlug mogelijk, ze mag niet warm worden)
Voeg de suiker toe en hussel alles even door elkaar
Mix de kruiden in een kommetje door elkaar
Strooi dit over het mengsel en hussel door
Voeg nu het citroen en sinaasappelsap toe met de whiskey
Hussel alles door en doe in een grote weckpot
Zet koel en donker weg voor minstens 3 weken
Lekker voor kleine mincepie`s
Maar als vulling bij appeltaart ook prima te gebruiken
Mincemeat word lekkerder als het enige weken staat
Je kunt het tot ca 1 jaar bewaren


Bron: ik


0 reacties:

Een reactie posten