Citroen Souffle
voor 6 personen
2 eetlepels ongezouten boter (kamertemperatuur)
+ om soufflepotjes in te smeren
1/2 cup suiker
8 grote eidooiers (kamertemperatuur)
10 eiwitten (kamertemperatuur)
2 eetlepels bloem
1/4 cup citroensap
2 eetlepel citroenrasp
1 cup melk
poedersuiker om te garneren
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden
Smeer 6 soufflepotjes in met boter
Strooi er suiker in
Keer de potjes om voor het overtollige suiker er uit te kloppen
Mix de eidooiers, bloem,citroenrasp en 2 eetlepels suiker
Breng de melk aan de kook
Giet hete melk bij het eidooier mengsel (voortdurend roeren)
Giet dit mengsel weer terug in de pan
Zet op het vuur en blijf roeren tot het dikker (1 a 2 minuten)
Giet dit door een zeef
Klop de boter erbij en het citroensap
Blijf kloppen tot een schuimig geheel
Klop de eiwitten schuimig
Voeg 1/4 cup suiker + 2 eetlepels suiker toe
Klop tot er stijve pieken ontstaan
Schep 1/3 door het eidooier mengsel
Schep de rest van het eiwit voorzichtig door het mengsel
Vul ieder soufflepotje tot de rand met het mengsel
Strijk de bovenkant glad
Bak de souffle potjes ca 16 minuten in de oven
Strooi er poedersuiker over en serveer direct voor ze inzakken
Bron: Martha Stewart
0 reacties:
Een reactie posten