Gevuld brood met Cranberry and Cream Cheese
Op het blog van JoCook kwam ik dit heerlijke recept tegen
Ook zonder kerst is dit een recept om te maken en op te eten
Ook bij de koffie een lekker hapje
En het ziet er leuk uit....
Zeker de moeite waard.....
Ingredienten:
voor het deeg:
1 theelepel active droge gist
1/3 cup suiker + 1 eetlepel
1 en 1/2 cup warme melk
2 eieren
125 gram boter (gesmolten)
1/2 theelepel zout
4 a 5 cups bloem
Cream Cheese vulling:
3/4 cup cream cheese
2 eetlepels suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract
Cranberry vulling:
2 cups cranberry (gewassen)
sap van 1/2 citroen
1/4 cup suiker
1/4 cup maizena
Om in te kwasten
1 ei (losgeslagen)
Bereiden:
Doe de warme melk in een kom met 1 eetlepel suiker en de gist
Roer dit goed door elkaar
Doe er 2 cups bloem bij en mix het goed door
Zet dit op een warme plaats voor een half uur
Als de gist goed werkt zal het gaan rijzen
Als het deeg dubbel in volume is
Doe het dan in de kom van de mixer
Voeg de eieren, zout, suikeren de gesmolten boter toe
Mix alles door elkaar tot alles goed vermengd is
Voeg beetje bij beetje de overige bloem toe
Het deeg moet zacht en een beetje plakkerig zijn
(Daarom in zijn geheel 4 of 5 cups bloem voor dit recept)
Kneed het deeg 5 minuten met de kneedhaak door
Vorm een bal en bedek de kom met huishoudfolie
Laat rijzen tot het dubbel in volume is toegenomen (ca 2 uur)
Doe de ingredienten voor de cream cheese vulling in een kom en mix een aantal minuten (zet opzij)
Doe de ingredienten voor de cranberry vulling in een steelpan
Zet op half hoog vuur
Breng aan de kook en kook onder voortdurend roeren een paar minuten tot de gewenste dikte
Zet opzij en laat afkoelen
Verwarm de oven tot 190 graden celsius
Als het deeg is gerezen verdeel het dan in 2 stukken.
(Dit recept is voor 2 broden)
Bebloem je werkblad
Neem een half stuk deeg en rol het uit in een rechthoek van ca 30 x 45 cm
Verdeel het deeg visueel in 3 delen
Het middelste deel komt de vulling op
Neem een mes (of pizzasnijder) en maak gelijke sneeen aan beide kanten (zie voorbeeld)
Leg in het midden de helft van de cream cheese vulling,verdeel het gelijkmatig over het middenstuk
Herhaal dit met de cranberry vulling
Neem nu iedere keer een sliert van het deeg en vouw dit over de vulling
(misschien moet je het een beetje uitrekken
Dan een sliert van de andere kant
Doe dit om en om tot het hele brood is gevouwen
Doe de andere helft van het deeg ook
Leg de broden op een niet ingevet bakblik
Laat een half uur rusten op een warme plaats
Klop het ei en borstel dit met een kwastje over het brood
Bak het brood in de oven voor ca 35 tot 40 minuten
Of tot het brood mooi goudbruin is
Haal uit de oven en laat afkoelen
Bron: JoCooks
0 reacties:
Een reactie posten