Zalm uit de oven met Spek en Geitenkaas
Dit zalm recept uit de oven smaakt heerlijk.
De zoute spek met het zachte van de geitenkaas combineert zo goed met de zalm
De rucola geeft het een kruidig randje en de kappertjes zorgen voor het frisse.
Het is simpel en snel te bereiden en het ziet er ook nog eens culinair uit.
Én het is ook nog erg gezond.
De zalm bevat veel goede vetten, maar ook vitamines en mineralen.
Evenals de rucola en tomaat.
Aantal personen: 2
Ingrediënten:
2 zalmmoten (125 gram elk)
100 gram geitenkaas
6 plakjes ontbijtspek
2 handjes vol rucola
3 tomaten
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel kappertjes
peper
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden
Snij de zalmmoot in het midden in en vul het met de geitenkaas en kappertjes
Pak twee borden en leg op elk bord drie plakken ontbijtspek
Leg er de gevulde zalm op en vouw de spek er omheen
Plaats de gevulde zalmmoten in een ovenschaal en zet in de voorverwarmde oven voor 20 minuten
Beleg de borden met de rucola
Snij de tomaat in plakjes en leg dit er bovenop
Giet er een scheutje olijfolie overheen en bestrooi vervolgens met wat gemalen peper
Haal de zalmmoten uit de oven en leg op het bedje van rucola en tomaat
Bron: Voedzaam en Snel
0 reacties:
Een reactie posten