RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Kerstman in de Schoorsteen


Kerstman in Schoorsteen

Zijn ze niet leuk deze kerstmannetjes
Rolfondant is te koop in kookwinkels en webshops voor taarten of cupcakes.
Je kunt het in allerlei kleuren kopen.

Ingrediënten voor 12 cupcakes

125 gram roomboter op kamertemperatuur
125 gram kristalsuiker
125 gram zelfrijzend bakmeel
2 eetlepels melk op kamertemperatuur
2 ( grote) eieren op kamertemperatuur

Extra nodig:
vormpjes
decoratie

Bereiden:

KLIK HIER voor het cupcakerecept 
Na het afkoelen zijn de cupcakes klaar om te versieren!

Botercreme:

Ingrediënten voor 12 cupcakes:

250 gram poedersuiker
250 gram zachte boter, op kamertemperatuur
2 eetlepels heet water
1 theelepel vanille extract

Bereiden:

Doe de zachte boter ( niet smelten, maar op kamertemperatuur) in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa. 
Voeg dan langzaam de poedersuiker toe en mix door tot een mooie crème. 
Hoe langer je blijft mixen hoe beter de delen in elkaar op gaan, de textuur en de kleur veranderen! 
Voeg als laatste het hete water en de vanille toe.
Doe de creme in een spuitzak en leg even koel weg tot gebruik.

TIP:
Je kan deze boter crème kleuren met een drupje kleurstof. 
Voeg enkele druppels toe tot de gewenste kleur is bereikt. 
Voor wittere botercrème gebruik je witte kleurstof.

Voor de Kerstman 

Rode fondant
Witte fondant
Bruine fondant
Zwarte fondant


Rol van rode fondant een lange slang van ongeveer 1 cm doorsnede.


Snijd twee gelijke stukken uit de slang van ongeveer 3 a 4 cm. 
Rol van witte fondant een dunnere slang voor de boorden van de broek. 
Maak hier ook twee gelijke stukken van die om de broekspijp heen passen.


Plak de twee witte stukken om de broekspijpen heen met wat eetbare lijm.


Buig beide ‘benen’ nu een beetje krom, zodat er knieën ontstaan.


Rol een stuk bruine marsepein uit tot een plak en snijd daar vier gelijke rechthoeken uit, voor de schoorsteen. 
Met een de achterkant van eenmesje maak je eerst horizontale strepen.
Daarna zet je de verticale strepen er trapsgewijs in.
Kijk even hoe groot de schoorsteen moet worden.
Haal desnoods een laag "stenen" eraf.


Maak de botercreme.
Doe dit in een spuitzak
Laat even opstijven en spuit een toef op de cupcake


Zet nu de vier delen van de schoorsteen op de cupcake en duw de randen tegen elkaar. 
Maak met een cocktailprikker draaiende bewegingen in de botercrème zodat het een beetje rommelig wordt.


Rol nu 2 kleine zwarte bolletjes marsepein tot worstjes ca 1,5 cm doorsnee
Dit worden de laarzen.


Duw het worstje een beetje in een knik.


Zet het worstje rechtop en duw het onderste stuk een beetje samen en wat naar de onderkant. 
Doordat je het worstje op een tafel/vlak werkblad hebt wordt de onderzijde nu platter en ontstaat de zool van de laars. 
Duw aan beide zijkanten en je ziet de vorm van de laars tevoorschijn komen.


Als laatste maak je op 1/3 van de zool een diepe groef met een bot mesje zodat de hak ontstaat.
De laars is gereed. Doe dat ook zo vanaf stap 8 met het andere zwarte bolletje marsepein.


Plak de laarzen op de benen en duw aan de andere kant een cocktailprikker in het been.
De andere kant van de prikker prik je in de schoorsteen totdat je de cupcake raakt. Dan zit het been goed stevig vast. Doe dit ook met het andere been.


Ho ho hooooooo…!


Bron: dr. Oetker


0 reacties:

Een reactie posten