Bevroren Dennenappels
Het is net of deze dennenappels zijn overdekt met ijskristallen
Leuk als versiering in een kersstukje of aan een lint in de boom.
Leuk als versiering in een kersstukje of aan een lint in de boom.
Nodig:
Dennenappels
Zout ( borax, aluin of epsom zout*)
bloemistendraad
water
spraylijm
bak
bind clips
droogrek
glanzende polyacryl spray
Maken:
Neem een stuk bloemistendraad en bevestig dit aan de dennenappel
Draai het draad goed aan zodat het stevig vast zit
Spray de lijm op de dennenappels en bestrooi ze met zout van je keuze
Laat een nacht drogen
Maak een zoutoplossing met bijne kokend water en wel tot je geen zout meer kan oplossen
voor Aluin:
ca. 3/4 kopje aluin op 2 kopjes water
Borax:
ca. 1 kopje borax op 2 kopjes water
Epsom zout:
ca. 3/4 kopje Epsom zout op 1 kopje water.
Doe de zoutoplossing in het bakje en laat 45 minuten staan om koed te worden.
Dompel de dennenappels in deze zoutoplossing
Zet het bloemistendraadje vast aan de rand met een bind clip
Zodat de dennenappel onder blijft
Binnen 4 a 8 uur verschijnen er kristallen op de dennenappels
Laat ze ondergedompeld tot je het effect mooi vind
Haal ze dan voorzichtig uit de zoutoplossing
De kristallen zijn nu kwetsbaar
Leg de dennenappels te drogen op een droogrek
Laat een paar dagen drogen
Om de glans te behouden de dennenappels inspuiten met glanzende polyacrylspray.
Bron: Sweet Paul
Photografie:Colin Cooke
0 reacties:
Een reactie posten