Christmas Fruit Taartjes
Maar ook zonder Kerst zijn ze lekker
Klik voor het recept van fruitmengsel op fruit mince bij de ingredienten.
Je kunt het fruit mengsel ook naar eigen inzicht maken met je favoriete fruit.
Ingredienten
250 gram boter (zacht)
1 cup suiker
1 eidooier
2 cups bloem (+ extra om te bebloemen)
1 eetlepel custardpoeder
3 cups fruit mince*
Poedersuiker.
Bereiden:
Klop met de mixer de boter en suiker luchtig
Voeg de eidooier toe en klop deze erdoor
Zeef de bloem en custardpoeder boven de kom en schep het goed door elkaar
(gebruik desnoods extra bloem indien nodig)
Leg het deeg op huishoudfolie, maak een beetje plat en vouw het in de folie
Leg in de koelkast voor ca 30 minuten
Verwarm de oven voor op 170 graden celsius
Beboter een muffin bakblik en bebloem deze of zet er papieren vormpjes in
Rol het deeg uit tot ca 3 mm dikte
Steek er rondjes uit van 7 cm doorsnee
Doe een rondje in een muffinvormpje en druk voorzichtig aan tot een bakje
Vul met de fruit mince tot de bovenkant
Maak van het overige deeg dekseltjes of sterretjes
Dek hiermee het muffinvormpje af
Druk ze voorzichtig op hun plaats
Bak ze voor 18 a 20 minuten tot de randen goudbruin zijn
Zet de tarts op een rek en laat afkoelen
Strooi er poedersuiker over.
Bron: Countdown
0 reacties:
Een reactie posten