RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Winter Bomb van Jamie


Winter Bomb

Ingredienten:

1 liter vanille ijs
1 kilo panettone
125 ml vin santo (mag vervangen worden door grand marnier, rum, cognac of port)
3 volle lepels frambozen jam
25 gram pistachios (pellen en grof hakken)
75 gram zure kersen uit pot (uit gelekt)
40 gram glace fruit (dun gesneden)
2 clementines (gepeld en in plakken gesneden)
200 gram chocolade (70% cacao)

Bereiden:

Haal het ijs  uit de vriezer en laat het een beetje zacht worden
Bekleed een 2 liter puddingvorm met huishoudfolie
Laat een flink stuk overhangen
Neem 3 lagen die elkaar overlappen.
Snij van de panettone 2 cm brede plakken en snijd ze in 2
Bekleed hier de puddingvorm mee.
Snij desnoods de panettone bij.
Het moet mooi aansluiten.
Besprenkel met de drank zodat het mooi in het brood trekt.
Neem de achterkant van een lepel en smeer de jam over deze laag heen

Neem een flinke schep ijs uit de doos en verdeel dat over de onderkant op de jam
Neem desnoods nog een schep ijs.
Strooi de pistachenootjes erover
Met de kersen, glace fruit en leg een laag clementines erbovenop.
Dek dit af met het overige ijs.
Leg hier een laagje panettone op
Besprenkel deze laag ook met de drank.
Vouw de overhangende randen van het huishoudfolie over de schaal
Zet een bord bovenop met een gewicht erop.
Zet in de vriezer en laat het een nacht invriezen
Haal dan het gewicht eraf.
Laat in de vriezer tot het serveren

Maak de chocolade warm au bain marie
Giet in een pan heet water.
Zet daar even de puddingvorm in
Trek voorzichtig aan de huishoudfolie zodat je kan zien dat het loslaat uit de vorm.
Leg de bomb op een mooie schaal
haal de huishoudfolie eraf.
Neem de gesmolten chocolade en giet over de bomb.
Garneer met beetje zeste van de mandarijnen.



0 reacties:

Een reactie posten