Winter Bomb
Ingredienten:
1 liter vanille ijs
1 kilo panettone
125 ml vin santo (mag vervangen worden door grand marnier, rum, cognac of port)
3 volle lepels frambozen jam
25 gram pistachios (pellen en grof hakken)
75 gram zure kersen uit pot (uit gelekt)
40 gram glace fruit (dun gesneden)
2 clementines (gepeld en in plakken gesneden)
200 gram chocolade (70% cacao)
Bereiden:
Haal het ijs uit de vriezer en laat het een beetje zacht worden
Bekleed een 2 liter puddingvorm met huishoudfolie
Laat een flink stuk overhangen
Neem 3 lagen die elkaar overlappen.
Snij van de panettone 2 cm brede plakken en snijd ze in 2
Bekleed hier de puddingvorm mee.
Snij desnoods de panettone bij.
Het moet mooi aansluiten.
Besprenkel met de drank zodat het mooi in het brood trekt.
Neem de achterkant van een lepel en smeer de jam over deze laag heen
Neem een flinke schep ijs uit de doos en verdeel dat over de onderkant op de jam
Neem desnoods nog een schep ijs.
Strooi de pistachenootjes erover
Met de kersen, glace fruit en leg een laag clementines erbovenop.
Dek dit af met het overige ijs.
Leg hier een laagje panettone op
Besprenkel deze laag ook met de drank.
Vouw de overhangende randen van het huishoudfolie over de schaal
Zet een bord bovenop met een gewicht erop.
Zet in de vriezer en laat het een nacht invriezen
Haal dan het gewicht eraf.
Laat in de vriezer tot het serveren
Maak de chocolade warm au bain marie
Giet in een pan heet water.
Zet daar even de puddingvorm in
Trek voorzichtig aan de huishoudfolie zodat je kan zien dat het loslaat uit de vorm.
Leg de bomb op een mooie schaal
haal de huishoudfolie eraf.
Neem de gesmolten chocolade en giet over de bomb.
Garneer met beetje zeste van de mandarijnen.
Bron: Jamie Oliver.
0 reacties:
Een reactie posten