RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Patrijs met Spek


Patrijs met Spek

De patrijs behoort tot de fazantenfamilie. 
Ze mogen in Nederland niet gejaagd worden. 
De meeste patrijzen die in Nederland verkocht worden zijn afkomstig van speciale fokkerijen. 
Het vlees is donkerrood van kleur en heeft een stevige wildsmaak.
Hoe jonger de vogel hoe zachter het vlees. 
Patrijzen kunnen op dezelfde manier bereid worden als fazant.

Ingredienten:

2-3 patrijzen met hart en lever (2-3 personen)
4 lange repen mager ontbijtspek
250 gram gepelde noten 
100 gram gewelde rozijnen
1 dl Madeira of port
1 gehakte ui 
1 worteltje in blokjes
4 sneetjes oud brood 
boter of margarine en olie
zout en peper


Wijnkeuze:

Rijpe Hermitage, Côte-Rôtie, Barbaresco, grote rode Bourgogne.
 
Bereiden:

Plet de gepelde noten met een deegrol of een vijzel. 
Verwarm de boter in een pan en fruit hierin de ui met de wortelblokjes. 
Snijd de afgewassen hartjes en de levertjes klein 
Voeg deze samen met de noten, de rozijnen en het verkruimelde brood toe. 
Meng alles goed. 
Vul de patrijzen met dit mengsel 
en bestrooi de buitenkant met peper en wat zout. 
Omwikkel de patrijzen met het spek en zet ze in een ingevette ovenschaal 
Verwarm de oven voor op 175°C en zet de schaal er in. 
Laat hem gedurende 10 minuten staan en verlaag dan de temperatuur naar 120°C. 
Hierin moeten de patrijzen minstens 30 minuten staan. 
Bestrijk ze regelmatig met het braadvocht. 
Neem de schaal uit de oven en voeg de madeira toe. 
Controleer de gaarheid en plaats de schaal nog eventueel 5-10 minuten terug in de oven. 
Serveer bij de patrijs gekookte aardappelen, rode kool, en appelcompôte. 






0 reacties:

Een reactie posten