RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Garnalen Krab Cocktail


Garnalen Krab Cocktail

Deze klassieker smaakt altijd...
Met appelstukjes lekker fris.
Geef er een schijfje stokbrood bij.
Succes is verzekerd.....


Ingredienten:
4 personen

500 ml mayonaise
1 eetlepel ketchup
3 a 4 theelepels whiskey
3 a 4 theelepels paprikapoeder
peper & zout
eventueel scheutje room
blikje krabvlees
bakje Hollandse garnaaltjes
halve appel
citroen
slablaadjes

Ook nodig:
4 cocktailglazen
4 citroenknijpers

Bereiden:

Doe de mayonaise in een kom.
Voeg daar een eetlepel ketchup bij
Voeg de whiskey en het paprikapoeder toe
Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout indien nodig
Maak het romiger door een scheutje room toe te voegen.
Proef of het naar je smaak is....voeg anders nog wat paprikapoeder, whiskey of ketchup toe.

De cocktails opmaken

Laat het krabvlees uitlekken, 
Snijd de appel in blokjes (voeg wat druppels citroensap toe voor het verkleuren)
Was de blaadjes sla
Leg in elk glas 1 a 2 blaadjes sla (klein gescheurd)
Doe nu een schepje saus in het glas
Hierop een laagje appelblokjes
Daarop een laagje krabvlees en hollandse garnalen.
Dan weer een laagje saus
Vervolg met laagje appel, laagje krab en garnalen.
Dek af met een laagje saus.
Snufje paprikapoeder erover en zet koel weg
Garneer met 2 schijfjes citroen en garnaaltjes voor het serveren.
Ook een plakje hardgekookt ei is een leuke garnering


Tips:
Serveer bij elk glas een citroenknijpertje. 
Het is heerlijk om eerst het schijfje citroen uit te persen boven de cocktail. 
En dan… genieten! 
Tip: 
Krijg je mensen te eten die niet van krab & garnalen houden? 
Vervang ze dan door gerookte kip. 
En hou je wat saus over? 
Heerlijk als dipsaus voor chips of als sausje bij het gourmetten.





0 reacties:

Een reactie posten