Garnalen Krab Cocktail
Deze klassieker smaakt altijd...
Met appelstukjes lekker fris.
Geef er een schijfje stokbrood bij.
Succes is verzekerd.....
Ingredienten:
4 personen
500 ml mayonaise
1 eetlepel ketchup
3 a 4 theelepels whiskey
3 a 4 theelepels paprikapoeder
peper & zout
eventueel scheutje room
blikje krabvlees
bakje Hollandse garnaaltjes
halve appel
citroen
slablaadjes
Ook nodig:
4 cocktailglazen
4 citroenknijpers
Bereiden:
Doe de mayonaise in een kom.
Voeg daar een eetlepel ketchup bij
Voeg de whiskey en het paprikapoeder toe
Roer alles goed door en breng op smaak met peper en zout indien nodig
Maak het romiger door een scheutje room toe te voegen.
Proef of het naar je smaak is....voeg anders nog wat paprikapoeder, whiskey of ketchup toe.
De cocktails opmaken
Laat het krabvlees uitlekken,
Snijd de appel in blokjes (voeg wat druppels citroensap toe voor het verkleuren)
Was de blaadjes sla
Leg in elk glas 1 a 2 blaadjes sla (klein gescheurd)
Doe nu een schepje saus in het glas
Hierop een laagje appelblokjes
Daarop een laagje krabvlees en hollandse garnalen.
Dan weer een laagje saus
Vervolg met laagje appel, laagje krab en garnalen.
Dek af met een laagje saus.
Snufje paprikapoeder erover en zet koel weg
Garneer met 2 schijfjes citroen en garnaaltjes voor het serveren.
Ook een plakje hardgekookt ei is een leuke garnering
Tips:
Serveer bij elk glas een citroenknijpertje.
Het is heerlijk om eerst het schijfje citroen uit te persen boven de cocktail.
En dan… genieten!
Tip:
Krijg je mensen te eten die niet van krab & garnalen houden?
Vervang ze dan door gerookte kip.
En hou je wat saus over?
Heerlijk als dipsaus voor chips of als sausje bij het gourmetten.
0 reacties:
Een reactie posten