Kippen Ragoutbakjes
Ingrediënten
4 personen
300 g kipdijfilet
1 kippenbouillonblokje
50 g roomboter
1 knoflookteen, fijn gesneden
100 g bloem
5 g verse dragon
5 g verse peterselie
400 g gebakken champignons
versgemalen peper en zout
4 pasteitjes
Bereiden:
Meng 500 ml kokend water met het bouillonblokje in een pan.
Breng het water net niet aan de kook en pocheer de kipdijfiletjes ongeveer 20 minuten in de bouillon.
Haal de kip uit de pan.
Snijd in stukjes of scheur uit elkaar in kleine stukjes.
Smelt de roomboter in een sauspan of diepe koekenpan.
Bak hier de knoflook in.
Voeg vervolgens de bloem toe.
Bak dit tot de bloem begint te binden.
Voeg dan beetje voor beetje de bouillon toe en roer.
Voeg als laatst de kip, paddenstoelen en fijn gesneden dragon en peterselie toe.
Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Maak de pasteibakjes warm in een voorverwarmde oven
Zet ze op een mooi bordje en vul ze met de ragout
Garneer met verse peterselie.
Bron: Smulweb
0 reacties:
Een reactie posten