RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Rouleaux van Kip met Cranberry Salsa

 


Rouleaux van Kip met Cranberry Salsa


Ziet dit er niet lekker uit.
Het grootste deel van de bereiding kun je al vantevoren maken
Minder stress in de keuken als je het alleen nog hoeft te bakken
Dan is het daarna....aanvalluuuuu
Yummie 

Ingredienten:

1.5 kilogram kipfilets
1 ei
50 milliliter slagroom
0.5 theelepel gedroogde dragon
nootmuskaat (naar smaak toevoegen)
50 gram gedroogde cranberry's geweld
4 bladeren van groene kool
8 plakken rauwe ham ( dikker gesneden)

Voor de salsa:

1 eetlepel olijfolie
200 gram cranberry's vers
1 appel geschild, in kleine blokjes
1 rode peper in stukjes, zonder zaadjes
1 sjalot gesnipperd
1 verse gember geschild, in plakjes, ca. 1 cm
0.5 limoen sap
1 theelepel lichtbruine basterdsuiker
1 eetlepel olijfolie

Bereiden:

Snijd van de kipfilets alle haasjes los en snijd deze in stukjes. 
Maal fijn in een keukenmachine. 
Voeg het ei, de room en dragon toe en maal verder tot een ‘farce'.
 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en schep de gewelde cranberry's erdoor. 
Breng een pan water met zout aan de kook, blancheer de koolbladeren 2 minuten en leg ze in koud water. 
Snijd de dikke nerf eruit en laat de bladeren drogen op keukenpapier.
Sla de kipfilets platter tussen vershoudfolie. 
Leg een groot stuk vershoudfolie op het werkvlak. 
Leg hierop de plakken ham verticaal in de vorm van een rechthoek tegen elkaar en laat de randen iets overlappen. 
Leg hierop de platgeslagen filets tegen elkaa
Bestrooi het vlees met zout en peper en bestrijk met de helft van de farce. 
Leg de kool erop en druk licht aan. 
Bestrijk met de rest van de farce. 
Rol van onder naar boven de ham met de kipfilet langzaam op met behulp van de folie. 
Druk niet te hard, vouw het folie strak om de rol en laat rusten in de koelkast.
Maal de ingrediënten voor de salsa grof en breng op smaak met zout. 
Zet in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160ºC.
Neem de rouleaux uit het folie en rol direct in een stuk aluminiumfolie. 
Gaar de rouleaux circa 1 uur in het midden van de oven.
 Laat ingepakt buiten de oven 10 minuten rusten.
Verwarm de borden in de nog warme oven.
 Neem de rouleaux uit het folie en dep droog met keukenpapier.
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de rouleaux rondom knapperig.
 Snijd de rouleaux in 8-12 dikke plakken en leg deze op de borden. 
Serveer de salsa erbij.

Bron: Coop


0 reacties:

Een reactie posten