RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Traditionele Schotse Chranachan

 


Traditionele Schotse Chranachan .....

Dit dessertje is zo gemaakt
Echt een receptje voor Kerst
Het ziet er ook lekker uit
Lijkt een beetje op Eton Mess
Alleen de aardbeien zijn vervangen door frambozen
En de marsh mellows door geroosterde havermout
TIP
Wil je het minder machtig maken halveer dan de slagroom en vul aan met yoghurt


Ingredienten

20 gram ongezouten roomboter
2 eetlepels fijne kristalsuiker
50 gram  havermout
250 gram verse frambozen
300 gram verse slagroom
2 eetlepes honing
2 eetlepels whisky


Bereiden;

Smelt de boter met de suiker in een koekenpan
Als de suiker is opgelost voeg je de havermout erbij
Rooster dit voor ca 3 minuten
Let op dat het niet verbrand
Roer goed door en schud ze op een bord
Zet opzij om af te koelen
Hak ze fijner als ze zijn afgekoeld
Maak de frambozen schoon
Pureer ondertussen 100 g frambozen (per 4 personen) met de staafmixer. 
Klop met een handmixer de slagroom stijf in een kom en spatel er de honing, whisky en de helft van de havervlokken door.
Maak laagjes in de glazen van afwisselend het roommengsel, de frambozensaus, de rest van de frambozen en de rest van de havermout.

Bron: Internet


0 reacties:

Een reactie posten