RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Gevuld brood met Cream Cheese en Cranberry


Gevuld brood met Cranberry and Cream Cheese

Op het blog van JoCook kwam ik dit heerlijke recept tegen
Ook zonder kerst is dit een recept om te maken en op te eten
Ook bij de koffie een lekker hapje
En het ziet er leuk uit....
Zeker de moeite waard.....


Ingredienten:
voor het deeg:
1 theelepel active droge gist
1/3 cup suiker + 1 eetlepel
1 en 1/2 cup warme melk
2 eieren
125 gram boter (gesmolten)
1/2 theelepel zout
4 a 5 cups bloem

Cream Cheese vulling:
3/4 cup cream cheese
2 eetlepels suiker
1 ei
1 theelepel vanille extract

Cranberry vulling:
2 cups cranberry (gewassen)
sap van 1/2 citroen
1/4 cup suiker
1/4 cup maizena

Om in te kwasten
1 ei (losgeslagen)

Bereiden:

Doe de warme melk in een kom met 1 eetlepel suiker en de gist
Roer dit goed door elkaar
Doe er 2 cups bloem bij en mix het goed door


Zet dit op een warme plaats voor een half uur
Als de gist goed werkt zal het gaan rijzen
Als het deeg dubbel in volume is
Doe het dan in de kom van de mixer
Voeg de eieren, zout, suikeren de gesmolten boter toe
Mix alles door elkaar tot alles goed vermengd is
Voeg beetje bij beetje de overige bloem toe
Het deeg moet zacht en een beetje plakkerig zijn
(Daarom in zijn geheel 4 of 5 cups bloem voor dit recept)
Kneed het deeg 5 minuten met de kneedhaak door
Vorm een bal en bedek de kom met huishoudfolie


Laat rijzen tot het dubbel in volume is toegenomen (ca 2 uur)
Doe de ingredienten voor de cream cheese vulling in een kom en mix een aantal minuten (zet opzij)
Doe de ingredienten voor de cranberry vulling in een steelpan
Zet op half hoog vuur
Breng aan de kook en kook onder voortdurend roeren een paar minuten tot de gewenste dikte
Zet opzij en laat afkoelen
Verwarm de oven tot 190 graden celsius
Als het deeg is gerezen verdeel het dan in 2 stukken.
(Dit recept is voor 2 broden)
Bebloem je werkblad


Neem een half stuk deeg en rol het uit in een rechthoek van ca 30 x 45 cm
Verdeel het deeg visueel in 3 delen
Het middelste deel komt de vulling op


Neem een mes (of pizzasnijder) en maak gelijke sneeen aan beide kanten (zie voorbeeld)
Leg in het midden de helft van de cream cheese vulling,verdeel het gelijkmatig over het middenstuk


Herhaal dit met de cranberry vulling
Neem nu iedere keer een sliert van het deeg en vouw dit over de vulling
(misschien moet je het een beetje uitrekken
Dan een sliert van de andere kant


Doe dit om en om tot het hele brood is gevouwen
Doe de andere helft van het deeg ook
Leg de broden op een niet ingevet bakblik
Laat een half uur rusten op een warme plaats


Klop het ei en borstel dit met een kwastje over het brood
Bak het brood in de oven voor ca 35 tot 40 minuten
Of tot het brood mooi goudbruin is


Haal uit de oven en laat afkoelen



Bron: JoCooks

0 reacties:

Een reactie plaatsen