Blackberry Shortcakes with Yoghurt Whipped Cream
Ingredienten
Shortcake koekjes (recept hieronder)
2 cups verse of bevroren zwarte bessen
1/3 cup suiker
2 eetlepel water
2/3 cup slagroom
1/3 cup suiker
1 theelepel vanille extract
3/4 cup griekse yogurt
Bereiding:
Doe de zwarte bessen met het suiker en water in een middelgrote sauspan
Kook boven halfhoog vuur tot de suiker is opgelost en de bessen zacht en hun sap afgeven ca. 5 a 10 minuten
Zet opzij en laat afkoelen
Klop in een schaal de slagroom tot zachte pieken
Doe de suiker en de vanilla extract erbij
Doe de yoghurt erbij en "vouw" het mengsel goed doorelkaar
snijd de koekjes overlangs door
Schep een flinke lepel van het roommengsel op het koekje
Schep daarop een flinke lepel (of 2)van de zwarte bessen
Doe het bovenste koekje erop.
Shortcake
Ingredienten:50 g boter
100 g kwark
130 g suiker
snufje zout
1 ei (middel)
320 g bloem
4 tl Dr. Oetker Backin
100 ml zure room
Om te bestrijken:50 g boter
Bereiding:
Doe de boter en de kwark in een mengkom.
Mix het geheel met een mixer op de hoogste stand.
Voeg beetje bij beetje de suiker en zout toe.
Mix totdat het een samenhangend, egaal beslag is.
Voeg het ei toe en mix het nog een halve minuut.
Zeef de bloem met het bakpoeder.
Voeg afwisselend zure room en het bloemmengsel toe, terwijl het deeg gemixt wordt op de middelste stand.
Doe het deeg in een ingevette springvorm en druk het plat.
Smelt de boter en bestrijk het deeg met een dun laagje boter.
Schuif de springvorm op een rooster in de oven.
Verwijder na het bakken de springvorm en laat de shortcake afkoelen op een rooster.
Snijd de cake overlangs doormidden
Leg de onderste helft op een gebaksschaal.
TIP:Voor kleine shortcake rol je het deeg uit en neem een glas om rondjes te maken
16 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten