Garnalensoep
Ingredienten
voor 4 personen:
1 kg ongepelde hollandse garnalen 75 gr tomatenpuree
1 wortel
1 ui
3 teentjes knoflook
40 cl droge, witte wijn
8 cl cognac
1 l visbouillon
1 koffielepel curry
20 gr boter
15 cl room
peper en zout
Bereiding
Pel en snipper de ajuin en look fijn.
Schil de wortel en snij ze in kleine blokjes.Pel de garnalen en hou de koppen en schalen bij.
Verwarm de olie in een pot op een gemiddeld vuur.
Doe de uien, wortel en look in de pan en stoof die glazig zonder te bruinen gedurende 3-4 minuten.
Voeg er de koppen en schalen van de garnalen bij en meng.
Giet er de cognac over en flambeer.
Deglaceer dan met de witte wijn en meng alles goed dooreen.
Breng aan de kook.
Meng er het tomatenpuree en de curry onder.
Giet er de visbouillon bij en kruid met peper en zout.
Zet een deksel op de pot en laat de soep zachtjes koken gedurende 20 minuten.
Haal de pot van het vuur en passeer de inhoud door een zeef.
Zet deze soep terug op een zacht vuur en meng er de room en boter door.
Mix de soep met een stafmixer.
Verdeel de gepelde garnalen over de borden en lepel de soep in de borden.
Serveer gelijk...
~ ~ ~ ~ ~
0 reacties:
Een reactie posten