Roze Koeken
Ingredienten:
200 gram roomboter plus extra om in te vetten
200 gram suiker
4 eieren
220 gram bloem
160 gram poedersuiker
1 en 1/2 eetlepel bessensap
200 gram suiker
4 eieren
220 gram bloem
160 gram poedersuiker
1 en 1/2 eetlepel bessensap
Voorbereiding
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Klop met een mixer of een keukenmachine de boter samen met de suiker circa 10 minuten.
Voeg dan al kloppend één voor één de eieren toe.
Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Meng voorzichtig de bloem door het beslag.
Klop met een mixer of een keukenmachine de boter samen met de suiker circa 10 minuten.
Voeg dan al kloppend één voor één de eieren toe.
Voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen.
Meng voorzichtig de bloem door het beslag.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in met een beetje boter.
Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag.
Neem een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm en leg dit er bovenop.
Leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.
Bak de koeken in 25 –30 minuten gaar.
Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer het bessensap erdoor.
Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Vet de bakvorm in met een beetje boter.
Zet de vormen op een bakplaat en vul ze voor driekwart met beslag.
Neem een stuk bakpapier net zo groot als de bakvorm en leg dit er bovenop.
Leg hierop een andere (zware) bakplaat, zodat de bovenkant van de koeken plat wordt als ze gaan rijzen.
Bak de koeken in 25 –30 minuten gaar.
Laat ze een beetje afkoelen, haal ze uit de vorm en laat verder afkoelen.
Zeef voor het glazuur de poedersuiker en roer het bessensap erdoor.
Bestrijk hiermee de bovenkant van de afgekoelde koeken en laat het glazuur hard worden.
TIP:
Snij de koeken voorzichtig overlangs en spuit er slagroom tussen
0 reacties:
Een reactie posten