Appelflappen
Heerlijk...appelflappen
Ook zo`n traditioneel recept wat niet ontbreekt op oudjaars avond
De een vind beignets lekker en de ander de flappen
Wat is het verschil???
Beignets is bladerdeeg gevuld met een appelmengsel
(volgens mij of was het net omgekeerd??)
Dit kan appels en rozijnen zijn met kaneel en suiker
De appelflappen zijn de plakjes appel die door het beslag worden gehaald
Daarna in de olie gefrituurd....
Met poedersuiker bestrooid of met kaneelsuiker
Ik ben er verzot op....
En ik bak ze ook rustig in de zomer ....niet alleen met oud en nieuw
Ingredienten
Stevige appels (bijvoorbeeld goudrenetten)
350 gram bloem 350 ml melk
2 eieren
snufje zout
1 theelepel vanille extract
1 zakje vanillesuiker
Plantaardige olie om in te frituren
Appels schillen en klokhuizen uitboren en in dikke plakken snijden en bedruppel ze met citroensap
(de appel word nu niet bruin) Een beslag roeren van bloem, melk,eidooiers,zout, vanille extract en de vanillesuiker
Klop het eiwit zeer stijf in een ontvette kom en vouw het luchtig door het beslag.
Verhit de olie tot 175 graden Celsius en haal de appelschijven door het beslag
Frituur ze goudbruin
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met kaneelsuiker of poedersuiker.
0 reacties:
Een reactie posten