Oliebollen
Hollandser kan toch niet
Tradioneel gegeten met Oud en Nieuw
Grote schalen worden er gebakken.....
Ieder heeft wel een recept die hij of zij lekker vind
Zo hou ik van oliebollen waar niks inzit
Geen krenten en geen rozijnen
En als er dan toch vulling in moet dan cranberry`s en grote gele rozijnen
Lekker met poedersuiker
Yummie.....
750 gram bloem
40 gram suiker
750 ml melk
40 gram verse gist
50 gram boter
2 eierdooiers
500 gram krenten
500 gram rozijnen
50 gram sukade
Frituurolie
Bereidingswijze:
Doe de bloem (door een zeef)in een kom Maak de gist aan (in een kopje) met wat lauwe melk.
Doe dit in een kuiltje in het midden van de bloem en meng de zout, suiker, eierdooier, gesmolten margarine erdoor
Doe de lauwe melk er in gedeelten bij, goed roeren.
Besla het beslag met de achterkant van een grote (houten) lepel tot alle klontjes er uit zijn
Doe een vochtige doek over de kom en laat het beslag op een lauwwarme plaats ca anderhalf uur rijzen
Schep de vulling erbij, laat het nog even (half uurtje) narijzen
(i.p.v. sukade kan ook gesnipperde appel en/of cranberries worden gebruikt).
Maak de olie heet
Neem 2 lepels en schep er een bergje deeg mee uit de komLaat voorzichtig in de olie glijden
Bak de balletjes aan alle kanten goudbruin en gaar
Haal ze uit de olie en laat uitdruipen op keukenpapier
Bestrooi ze met poedersuiker
* * * * *
0 reacties:
Een reactie posten