Witlofsalade met bacon,walnoten en bleu cheese
Ingredienten:
100 g bacon in plakjes
3 eetlepels olie
1 eetlepel walnotenolie
sap van 1 citroen
500 g witlof
75 g. walnoten, grof gehakt
125 g blauwgeaderde kaas
zout peper
3 eetlepels olie
1 eetlepel walnotenolie
sap van 1 citroen
500 g witlof
75 g. walnoten, grof gehakt
125 g blauwgeaderde kaas
zout peper
Bereiden:
Bak de bacon in een eetlepel hete zonnebloemolie knapperig.
Laat de gebakken plakjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snijd de bacon klein met een scherp mes.
Maak een dressing van twee eetlepels olie
1 eetlepel walnotenolie
zout, peper en citroensap.
Snijd het onderste stukje van de witlofkropjes en spoel ze af onder stromend water.
Snijd de kropjes in smalle reepjes.
Meng het witlof met de walnoten, verkruimelde blauwe kaas, bacon en dressing.
Serveer met warm bruin stokbrood of Ciabatta.
Laat de gebakken plakjes uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Snijd de bacon klein met een scherp mes.
Maak een dressing van twee eetlepels olie
1 eetlepel walnotenolie
zout, peper en citroensap.
Snijd het onderste stukje van de witlofkropjes en spoel ze af onder stromend water.
Snijd de kropjes in smalle reepjes.
Meng het witlof met de walnoten, verkruimelde blauwe kaas, bacon en dressing.
Serveer met warm bruin stokbrood of Ciabatta.
Voeg eventueel ter variatie op het laatst een geschilde, in stukjes gesneden appel of peer toe.
2 reacties:
Hallo Jeanne,
Ja een appel doe ik er wel altijd in. En ook een paar gekookte eieren. Maar misschien dat ik er vandaag dan ook maar eens wat walnoten doorheen zal menegen!!
Groetjes Thea♥
Ha Thea
Ja lekker is dat he
Mandarijntjes of ananas is ook zo lekker
Van de blauwe kaas moet je houden
Maar er hoeft ook niet zoveel in
Net wat je lekker vind.
De walnoten kun je ook vervangen door pijnboompitjes
Is ook erg lekker
Groetjes
Jeanne
Een reactie posten