Saucijzenbroodjes
Ingredienten
1 pakje bladerdeeg (uit diepvries)
1 pond h.o.h. gehakt
1 sjalotje
2 lepels fijn gesneden peterselie
1 flinke lepel mosterd
2 eieren
paneermeel
zout en peper
Paprika poeder
1 pond h.o.h. gehakt
1 sjalotje
2 lepels fijn gesneden peterselie
1 flinke lepel mosterd
2 eieren
paneermeel
zout en peper
Paprika poeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor tot 180 graden
Bekleed een bakblik met bakpapier
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
Doe het gehakt met de kruiden, mosterd en paneermeel in een kom
Doe 1 ei erbij en meng alles goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Maak 10 rolletjes van het gehakt alsof het worstjes zijn.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een rolletje gehakt
Rol het bladerdeeg om het gehakt heen
Sluit de naad met een beetje water
Knijp de smalle kant dicht
Leg de rolletjes met de naad naar beneden op het bakblik
Prik met een vork aan de bovenkant enige gaatjes
Klop het eitje los
Met een borsteltje de rolletjes met ei bestrijken
Zet ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar en lichtbruin zijn
(ca 30 minuten)
Bekleed een bakblik met bakpapier
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien
Doe het gehakt met de kruiden, mosterd en paneermeel in een kom
Doe 1 ei erbij en meng alles goed door elkaar
Breng op smaak met peper en zout
Maak 10 rolletjes van het gehakt alsof het worstjes zijn.
Leg op ieder plakje bladerdeeg een rolletje gehakt
Rol het bladerdeeg om het gehakt heen
Sluit de naad met een beetje water
Knijp de smalle kant dicht
Leg de rolletjes met de naad naar beneden op het bakblik
Prik met een vork aan de bovenkant enige gaatjes
Klop het eitje los
Met een borsteltje de rolletjes met ei bestrijken
Zet ze in de voorverwarmde oven tot ze gaar en lichtbruin zijn
(ca 30 minuten)
0 reacties:
Een reactie posten