Geroosterde Broccoli Cheddar Soep
Toen ik het recept las op Kevin`s Blog Closet Kitchen .....
Dacht ik gelijk dat wil ik maken,
En heb ik het vertaald om op het bloggie te zetten
Een heerlijke soep die zo gemaakt is
Weer eens wat anders dan groente, kippen of tomatensoep
Deze is ook een blijvertje....
Op Kevin`s blog staan heerlijke recepten....
Zoals hij zegt....geen dag eet hij hetzelfde
Restantjes van een maaltijd tovert hij met een paar andere ingredienten om tot verrassende recepten
Je moet echt eens rondneuzen op zijn blog.
Ingredienten:
1 struik broccoli (in roosjes gesneden)
1 eetlepel olie
Zout & Peper
1 eetlepel olie
1 flinke ui (gesnipperd)
2 knoflook teentjes
1 theelepel tijm (gehakt)
3 cups kippenbouillon
1 & 1/2 cup cheddar (oud en geraspt)
1 cup kookroom
1 eetlepel grove mosterd
zout & peper
Bereiden:
Doe de broccoli roosjes in een schaal met de peper en zout en olie
Hussel alles door elkaar en leg ze verspreid op een ovenplaat
Rooster de broccoli in een voorverwarmde oven (200 graden) tot ze licht bruin is 20 a 30 minuten)
Verwarm de olie in een pan
Doe de ui erbij en laat ze 5 a 7 minuten langzaam bakken
Voeg de knoflook en tijm toe en bak alles nog 1 minuut
Voeg de bouillon toe en de broccoli
Breng aan de kook, doe de deksel erop en zet het vuur laag
Laat nog 20 minuten sudderen
Pureer de soep tot de gewenste dikte
Doe de kaas in de soep en mix alles goed door
Doe de room en mosterd erdoor en haal van het vuur
Breng op smaak met zout en peper indien nodig
TIP:
Bak 4 plakjes bacon uit en verkruimel deze
Serveer bij de soep..
Bron: Closet Kitchen
1 reacties:
Tijdens het maken veelvuldig geproefd. Maar na de mosterd was de hele soep verknald. Zonder mosterd is hij super!
De cups beter even in gram en ml neerzetten ivm verwarring vast/vloeibaar.
Bedankt voor het delen van dit recept!
Een reactie posten