Eggnog Trifle met Bessen
Trifle smaakt altijd
Dit dessert is zo makkelijk te maken
De oorspronkelijke eggnog vla recept heb ik geruild voor mn eigen (makkelijker ) recept
Voor de oorspronkelijke vla moest je zelf de custard koken
Een secuur werkje met de eieren
En omdat men meestal genoeg te koken heeft rond de kerst is deze versie vlugger en net zo lekker
Niets houd je tegen om toch zelf custard te maken natuurlijk
Voeg dan bij je zelfgemaakte custard .......
3 eetlepels advcaat toe en 100 ml slagroom
Klop dit met de vanilleextract door 300 ml custard
Ingredienten:
voor 6 personen:
400 gram gemengde bessen (frambozen, cranberry`s, bleuberry`s)
of neem de gemengde bosvruchten uit de diepvries (ontdooid)
3 eetlepels poedersuiker + extra voor serveren
3 eetlepels Grand Marnier of cognac
12 zachte amaretti koekjes
6 eetlepels bessenjam ( Bonne Maman )
250 gram mascarpone.
50 gram kristalsuiker.
Voor de eggnogvla:
150 ml vanille vla
150 ml slagroom
1 & 1/2 eetlepel suiker
3 eetlepels advocaat
1/4 theelepel vanille extract.
Bereiden:
Doe de bessen met de poedersuiker en Grand Marnier in een kom
Schep voorzichtig om
Laat 20 minuten intrekken
Verdeel de amaretti koekjes over 6 glazen
Schep hier een eetlepel bessenjam over
Doe hierbovenop de helft van het bessenmengsel
Mix in een kom de mascarpone met de suiker
Schep over het fruit en zet voor 30 minuten in de koeling
Klop de slagroom met de suiker tot zachte pieken
Mix de vla met de advocaat en de vanille extract
Schep hier de geslagen room voorzichtig doorheen.
Lepel de vla over de mascarpone
Schep hier de andere helft van de bessen over.
Bestrooi met poedersuiker
Bron: Delicious Magazine
0 reacties:
Een reactie posten