RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Gefrituurde Camembert met Knolselderij en Cranberrysaus


Gefrituurde Camembert met Knolselderij en Cranberrysaus

Lekker als lunch of voorgerechtje.

Ingredienten voor 2 personen

1 ronde camembert
3 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 ei
4 eetl. paneermeel
200 g cranberry's
75 g suiker
stukje gemberwortel van circa 3 cm
1 dl sinaasappelsap
1 knolselderij van circa 600 g
olie om te frituren
2 eetl. olijfolie
2 theel. honing of gembersiroop
1 eetl. sojasaus
1 eetl. citroensap

Bereiden:

Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten. 
Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar. 
Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord en schep het paneermeel in een derde bord. 
Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel. 
Herhaal het ei- en paneermeellaagje en leg de punten tot gebruik in de koelkast. 
Doe de cranberry's met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een steelpan met een dikke bodem 
en laat koken tot de cranberry's openspringen. 
Laat af en toe roerend afkoelen. 
Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik, schil ze en snijd ze in reepjes van 1 cm breed en circa 5 cm lang. 
Blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met wat zout, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.

Afwerken:

Verhit de frituurolie in een (frituur)pan. 
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten. 
Schep er de honing, de sojasaus en het citroensap door en breng op smaak met wat zout en peper. 
Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om. 
Laat ze uitlekken op keukenpapier. 
Warm de cranberrysaus door op het vuur of in de magnetron. 
Serveer de kaaspunten met de saus en de knolselderijfrieten.

Tip:

Er zijn ook kant en klare punten gepaneerde bak-camembert te koop.

                                                                                                                   Bron:Boodschappen nr 10 uit 1999 

0 reacties:

Een reactie posten