Gefrituurde Camembert met Knolselderij en Cranberrysaus
Lekker als lunch of voorgerechtje.
Ingredienten voor 2 personen
1 ronde camembert
3 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
1 ei
4 eetl. paneermeel
200 g cranberry's
75 g suiker
stukje gemberwortel van circa 3 cm
1 dl sinaasappelsap
1 knolselderij van circa 600 g
olie om te frituren
2 eetl. olijfolie
2 theel. honing of gembersiroop
1 eetl. sojasaus
1 eetl. citroensap
Bereiden:
Snijd de goed gekoelde camembert in vier punten.
Schep de bloem met wat zout en peper in een diep bord door elkaar.
Klop het ei met een lepel water los in een tweede bord en schep het paneermeel in een derde bord.
Haal de kaaspunten eerst door de bloem, dan door het ei en ten slotte door het paneermeel.
Herhaal het ei- en paneermeellaagje en leg de punten tot gebruik in de koelkast.
Doe de cranberry's met de suiker, de geraspte gemberwortel en het sinaasappelsap in een steelpan met een dikke bodem
en laat koken tot de cranberry's openspringen.
Laat af en toe roerend afkoelen.
Snijd de knolselderij in plakken van circa 1 cm dik, schil ze en snijd ze in reepjes van 1 cm breed en circa 5 cm lang.
Blancheer ze circa 5 minuten in kokend water met wat zout, laat ze onder de koude kraan schrikken en uitlekken.
Afwerken:
Verhit de frituurolie in een (frituur)pan.
Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en roerbak de knolselderij een paar minuten.
Schep er de honing, de sojasaus en het citroensap door en breng op smaak met wat zout en peper.
Frituur de gepaneerde kaaspunten in 4 tot 5 minuten goudbruin en keer ze in die tijd een keer voorzichtig om.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Warm de cranberrysaus door op het vuur of in de magnetron.
Serveer de kaaspunten met de saus en de knolselderijfrieten.
Tip:
Er zijn ook kant en klare punten gepaneerde bak-camembert te koop.
Bron:Boodschappen nr 10 uit 1999
0 reacties:
Een reactie posten