Chateaubriand met Rozijnen Portsaus
Deze dubbele biefstuk van ossenhaas dankt zijn naam aan de Franse schrijver Chateaubriand,
die leefde aan het begin van de negentienden eeuw.
Dit vlees kan op vele manieren worden geserveerd.
Bijvoorbeeld met rozijnen-portsaus
Ingredienten:
1 chataubriand ca 300/400 gram
25 gram rozijnen
4 eetlepels rode port
30 gram boter
2 eetlepels bessengelei
1 dl vleesfond
1 tl aardappelpuree
peper en zout
Bereiden:
Week de rozijnen in de port ca 30 minuten.
Neem het vlees ca. 1 uur voor het gebruik uit de koelkast.
Verhit 20 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin.
Voeg intussen de rest van de boter toe en bak het vlees in 7-8 minuten rose.
Leg het vlees op een warm bord, bestrooi met het peper en zout en houd het onder een deksel even warm.
Giet het vet uit de pan een laat de bessengelei in de pan smelten.
Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksel los.
Voeg de rozijnen en met de port toe en laat de saus 2 minuten koken.
Roer het aardappelmeel met 1 el water glad en voeg dit al roerende bij de saus.
Breng op smaak met peper en zout,
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel deze over 2 borden.
Schep de saus erbij.
Serveertips:
Lekker met gebakken krieltjes of pommes chateau en haricots verts of witlof
0 reacties:
Een reactie posten