RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Chateaubriand met Rozijnen Portsaus


Chateaubriand met Rozijnen Portsaus

Deze dubbele biefstuk van ossenhaas dankt zijn naam aan de Franse schrijver Chateaubriand, 
die leefde aan het begin van de negentienden eeuw. 
Dit vlees kan op vele manieren worden geserveerd. 
Bijvoorbeeld met rozijnen-portsaus

Ingredienten:

1 chataubriand ca 300/400 gram 
25 gram rozijnen 
4 eetlepels rode port 
30 gram boter 
2 eetlepels bessengelei 
1 dl vleesfond 
1 tl aardappelpuree 
peper en zout

Bereiden:

Week de rozijnen in de port ca 30 minuten. 
Neem het vlees ca. 1 uur voor het gebruik uit de koelkast. 
Verhit 20 gram van de boter in een koekenpan en bak hierin het vlees rondom bruin. 
Voeg intussen de rest van de boter toe en bak het vlees in 7-8 minuten rose. 
Leg het vlees op een warm bord, bestrooi met het peper en zout en houd het onder een deksel even warm. 
Giet het vet uit de pan een laat de bessengelei in de pan smelten. 
Voeg de vleesfond toe en roer de aanbaksel los. 
Voeg de rozijnen en met de port toe en laat de saus 2 minuten koken. 
Roer het aardappelmeel met 1 el water glad en voeg dit al roerende bij de saus. 
Breng op smaak met peper en zout, 
Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel deze over 2 borden.
Schep de saus erbij.

Serveertips:

Lekker met gebakken krieltjes of pommes chateau en haricots verts of witlof

0 reacties:

Een reactie posten