Gebakken Peren met Hazelnoot Caramel
Met gebakken peren zitten,
word meest geassocieerd met iets wat niet goed is.
Maar deze gebakken Peertjes is niks mis mee.
een heerlijk dessertje wat echt niet moeilijk is.
Zeker de moeite waard om eens te maken.
Ingrediënten:
1 citroen
4 rijpe handperen (stevige)
50 gram boter
75 gram suiker
½ theelepel gemalen kardemom
½ theelepel gemberpoeder
½ zakje gepelde hazelnoten (a 75 g)
Bereiden:
Citroen schoonboenen en van helft van schil met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes trekken
(of schil grof raspen).
Helft van citroen uitpersen (andere helft wordt niet gebruikt).
Peren schillen, elk in 8 parten snijden en klokhuis verwijderen.
Bedruppelen met 2 el citroensap. In grote koekenpan met antiaanbaklaag 25 g boter smelten.
Peerpartjes in boter leggen en 1 el suiker, kardemom- en gemberpoeder erover strooien.
Peren 10 min. op laag vuur bakken, af en toe omschudden.
Hazelnoten fijnhakken en in pan met dikke bodem in rest van boter lichtbruin bakken.
Rest van suiker en 1 el water toevoegen.
Suiker zonder roeren op matig vuur laten smelten en goudbruin laten worden (= karameliseren).
Pan van vuur nemen.
Warme peren bedruppelen met 1 el citroensap.
Peerpartjes over vier schaaltjes verdelen en hazelnootkaramel voorzichtig erover schenken.
Garneren met citroenschilletjes en direct serveren.
0 reacties:
Een reactie posten