Mascarpone Frambozen Trifle
voor 8 personen
Als je nou het ultieme recept zoekt voor de kerst dagen dan hoef je eigenlijk niet verder te zoeken.
Deze mascarpone trifle ziet er niet alleen prachtig uit maar is ook nog eens heel makkelijk om te maken en superlekker.
Zoals gezegd kon dit dessert nog wel wat extra gebruiken.
De sherry heb ik vervangen door limoncello en lemoncurd en citroenrasp toegevoegd aan het mascarpone mengsel.
De cranberry saus is er echt heel erg lekker bij!
Liever geen alcohol?
Vervang de limoncello door sinaasappelsap.
Wel lekker om hier een kneepje citroensap door te doen.
Hier week je vervolgens de lange vingers op dezelfde manier in.
Ingredienten:
2 blaadjes gelatine
300 gr frambozen
600 ml slagroom
250 gram mascarpone
3-4 eetlepels lemoncurd (of meer naar smaak)
rasp van 1 citroen
1 vanille peul (zaadjes bewaard)
75 gram poedersuiker
150 ml limoncello
12 lange vingers
geroosterde amandelschaafsel (om te decoreren)
eetbare zilvere balletjes
(Dr. Oetker heeft zachte balletjes zodat je ook nog je gebit over hebt na de kerstdagen)
Bereiding:
Was een cakeblik van ongeveer 21 cm bij 8 cm bij 7 cm met koud water en bekleed met bakpapier. probeer er niet teveel kreukels in te krijgen.
Ik heb de hoekjes eruit gesneden zodat je hem wat makkelijker glad kunt trekken.
laat een beetje over de zijkanten heen hangen want je moet het straks naar binnen vouwen.
Week je gelatine blaadjes in koud water voor 5 minuten.
Doe 125 gr van de frambozen in een kom en pureer deze met een vork.
Doe in een zeef en met de achterkant van een lepel druk je de frambozen puree door de zeef. Gooi de pitjes weg.
Neem 450 ml van de slagroom en klop deze goed stijf.
Klop de mascarpone in een aparte kom met de vanilllezaadjes en de suiker.
Vouw de mascarpone door de slagroom tot deze glad is.
Voeg de lemoncurd en de geraspte citroen hieraan toe.
Roer weer goed tot alles gemengd is. (niet te hard kloppen maar omscheppen)
Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in 2 eetlepels van iets afgekoeld kokend water. Roer 2 el eetlepels van de gelatine mix door de frambozenpuree en roer de rest door de room.
Schep wat van je room mengsel in het cakeblik om een laag te maken van ongeveer 1/2 cm dik. Besprenkel met een beetje van de frambozenpuree.
Dip 2 lange vingers in de limoncello en leg deze in het bakblik tegen een kant aan.
Eind tegen eind.
Doe dit ook aan de andere kant van het blik en nog eens met twee vingers in het midden van je roomlaag.
Schep nog meer room over de lange vingers en tussen de gaten.
Duw de helft van de overgebleven frambozen in de room in rijtjes tussen de lange vingers in. Besprenkel weer met wat van de puree en herhaal dit met de overgebleven lange vingers, room, frambozen en puree tot alles op is.
Vouw je bakpapier over de bovenkant heen en zet dit voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Ik vond 4 uur aan de korte kant, dus een hele nacht van tevoren is beter of gebruik een extra blaadje gelatine.
Om te serveren klop je de overgebleven slagroom.
Draai de terrine om op een mooie serveer schaal.
Bedek met slagroom en bestrooi met de geroosterde amandelen en de zilveren balletjes.
Bron: Simone`s Kitchen
0 reacties:
Een reactie posten