Varkensrollade met Champignons en Noten
Rollade heb ik eigenlijk heel weinig gebraden
Ik vond het altijd een beetje droog.
Maar met dit receptje moet het toch wel lukken
Het ziet er in iedere geval erg lekker uit.
Ingrediƫnten
Porties: 6
1 kilo varkensfilet
zout & peper
100 gram gerookt spek
2 middelgrote uien
150 gram champignons
150 gram gehakte walnoten
2 eetlepels gekleurde peperkorrels
keukentouw
4 eetlepels olie
50 gram boter (in blokjes)
Bereiden:
Snij de varkensfilet zo in dat het een rechthoekig stuk vlees wordt, eventueel licht platgeslagen.
Bestrooi met zout en peper.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Vet een ovenschaal in.
Snij het spek, de uien en champignons kleine blokjes.
Bak het spek in een koekenpan zonder olie uit.
Voeg de uien en champignons toe en bak even mee.
Voeg ongeveer 100 gr gehakte walnoten toe.
Verdeel het mengsel gelijkmatig over het midden van het stuk vlees en rol het vervolgens strak op.
Bind vast met keukentouw.
Vermaal de resterende 50 gram walnoten met de peperkorrels in een vijzelpot.
Bestrooi hiermee de rollade aan alle kanten.
Verhit de olie in een braadpan en braad hierin de rollade aan alle kanten kort aan.
Leg de rollade in een ovenschaal en verdeel de blokjes boter hierover.
Bak de rollade in ongeveer 60 minuten gaar in de oven.
Kijk HIER voor de video
Bron: All Recipes
0 reacties:
Een reactie posten