Gevulde Dadels met Pecannootjes
Ingredienten:
2 eetlepels olijfolie + extra voor insmeren
1 sjalotje (gesnipperd)
1 knoflookteentje (geperst)
50 gram broodkruimels
100 gram pecan nootjes (gehakt)
1 eetlepel tijm (blaadjes fijn gehakt)
50 ml groentebouillon of water
12 medjool dadels
12 salie blaadjes
Bereiden:
Verhit de olie in de pan
Voeg het sjalotje toe en snufje zout.
Kook voor 2 a 3 minuten tot ze zacht zijn.
Voeg de knoflook, broodkruimels, pecan nootjes en tijm toe
Kook nog 1 minuutje door en voeg de bouillon toe
Zet opzij
Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Snij de dadels in de lengte door, maar zorg dat de helften aan elkaar vast blijven zitten.
Neem een beetje van de vulling en doe dit in de dadels druk het aan
Duw de dadels weer naar elkaar toe.
Leg een salieblaadje boven op de gevulde dadel en zet ze op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier
Je kunt ze nu een nachtje in de koelkast laten staan .
Smeer de dadels in met olie en bak ze in 15 a 20 minuten in de oven tot de salie knapperig is
Serveer ze gelijk....
Bron: bbcgoodfood
0 reacties:
Een reactie posten