RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Gevulde Zalm


Gevulde Zalm

Wil je met de feestdagen eens van de kalkoen, eend of gourmetten af
En iets heel iets anders serveren?
Dit is dan een ideaal gerecht
Je kunt het een dag van tevoren voorbereiden en dat scheelt


Ingredienten:

2 eetlepels extra virgin olijfolie
2 hele zijdes zalm met vel eraan
1 venkel (schoongemaakt , kern eruit en de venkelblaadjes eraf. 
In dunne schijfjes  (zet die even opzij)
1 rode ui (dun gesneden)
15 gram verse dille
15 gram dragon
1 eetlepel venkelzaadjes
1 a 2 citroenen (dun gesneden)
3 eetlepels witte wijn
6 preitjes (schoongemaakt en in ringetjes)
2 eetlepels grove mosterd
2 eetlepels honing
1 eetlepel witte wijn azijn

Voor de Vinaigrette:

3 sjalotjes (fijn gesnipperd)
3 eetlepels witte wijnazijn
1 rode grapefruit (gepeld en grof gehakt
1 citroen (gepeld en grof gehakt
2 eetlepels verse dragon (fijn gehakt)
4 eetlepels extra virgin olijfolie
1 theelepel korianderzaadjes (fijn gehakt)

Bereiden:

Bekleed een bakplaat met folie en smeer in met 1 eetlepel olijfolie
Leg een stuk zalm met de velkant naar beneden op de bakplaat
Neem stukken keukentouw en leg dat onder de zalm
Beleg de bovenkant met venkel, uien en kruiden
Leg het andere stuk zalm erboven op, vel naar boven.
Knoop de touwtjes dicht ( zoals een rollade)
Wrijf de gekneusde venkelzaadjes, kruiden en 1 eetlepel olijfolie over vel van de de zalm
Schuif de citroenschijfjes onder de touwtjes samen met de venlelblaadjes

**Verwarm de oven voor op 180 graden celsius
Maak de vinaigrette
Doe de sjalotjes en de azijn in een kom
Laat 5 minuten staan.
Voeg de andere ingredienten toe
Breng op smaak en mix goed door
Giet de wijn bij de zalm op het bakblik en dek af met folie
Rooster in de oven voor 30 minuten
Haal de folie eraf en zet nog voor 20 minuten in de oven.
Stoom de prei  ca. 5 a 8 minuten en doe ze in een kom
Mix de mosterd, honing en witte wijn in een kom
Giet dit over de prei
Druppel de vinaigrette over de zalm en serveer deze met de prei

TIP:
Je kan de vis een dag van tevoren voorbereiden tot en met de citroen en venkelblaadjes
Dek dan af en zet koel weg in de koelkast.
Ga de volgende dag verder vanaf **met het recept


Bron: Real Food

0 reacties:

Een reactie posten