Aardappel Gratin Bergjes
Deze bergjes met aardappel staat niet alleen leuk
Ze zijn ook lekker en heel makkelijk te maken
Weer eens wat anders dan aardappelpuree of hasselback aardappeltjes
Bekijk onderaan de video....
Ingredienten:
1 kilo aardappelen (dun gesneden)
1 & 1/2 cup volle melk
1 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel vers gemalen peper
2 theelepels tijmblaadjes (gehakt)
1 theelepel zout
1/2 cup parmezaanse kaas (geraspt)
!/2 cup Gruyere kaas (geraspt)
2 plakken bacon (gebakken en verkruimeld
Verse peterselie (gehakt voor garnering)
Bereiden:
Verwarm de oven tot 180 graden celsius
Bespuit een muffinvorm in met bakspray (12 muffins)
Doe de aardappelschijfjes in een kom met de melk, knoflookpoeder, nootmuskaat, peper, tijm, zout, en parmezaanse kaas
Doe de aardappelplakjes in de vormpjes zodat het 12 torentjes worden.
Doe er folie over en bak ze tot ze zacht zijn ca 40 minuten
Haal de folie eraf en doe gruyerekaas en bacon op de torentjes.
Bak ze ongeveer 20 minuten tot de kaas smelt ende zijkant goudbruin word.
Haal uit de oven en strooi er peterselie over
Laat 10 minuten staan en haal ze uit de vormpjes
Serveer ze warm.
Klik hier voor de video
Bron: Delish
0 reacties:
Een reactie posten