RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.


welkom-chtistmastime




Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....

gbchristmastime

Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....


kerstmannetje


NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?


christmastime-postkantoortje




Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

En je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.


Daisypath Christmas tickers

2-sneeuwpopjes
Groetjes......Jeanne


sneeuwpopje-met-slee

GASTENBOEK....

gastenboekchristmastime

Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...


Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....


sneeuwpopjemetbloem
Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??



Klik rechts om naar het postkantoortje te gaan...

Klik op zend een email.....en tik je berichtje in.....


~*~*~*~

En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place

sneeuwpopkindje

Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan

En een hoop PSP lesjes en Smulpaapje

Met meer recepten en productinfo...
En veel kerstrecepten

Kerstrecepten

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken

Aan Jeanne`s Keukentafel


Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


gbchristmastime

~*~*~*~*~



Niet weg te denken.....
~*~*~*~

Terrine van Kalkoen Ham en Peterselie

Photo: CHRISTOPHER JONES

Kalkoen, Ham en Peterselie Terrine

Heb je kalkoen gegeten met Kerst...
Dan hou je vaak restantjes over van het vlees.
Maak eens van de overgebleven Kalkoen, kip of ham een terrine
Leuk om te maken en heerlijk om te eten

Ingredienten:

4  blaadjes gelatine
600 ml bouillon (kalkoen of kippenbouillon)
2 eetlepels sherry
2 eetlepels witte wijnazijn
750 gram kalkoenvlees en ham
1 grote bos peterselie (blaadjes fijn gehakt)
2 theelepels gedroogde dragon

Bereiden:

Doe de gelatineblaadjes in een kommetje koud water om te weken.
Knijp ze uit als ze zacht is en doe ze in een kommetje met hete bouillon
Roer tot het helemaal is opgelost.
Doe de rest van de bouillon erbij en de wijnazijn en sherry
Proef of er zout & peper bij moet
Snij het vlees in stukjes (hou de ham en kalkoenvlees apart)
Mix het kalkoenvlees met de peterselie en dragon en de bouillon
Bekleed een terrinevorm of bakvorm met plastic folie en doe de helft van het mengsel in een terrinevorm of bakblik bekleed met huishoud folie
Doe de stukjes  ham er bovenop
Doe hierop de rest van het kalkoen bouillon mengsel
Bedek met Huishoudfolie en zet koel weg (24 uur)

Serveer de terrine zo uit de terrinevorm of op een schaal
Snijd met een scherp mes in plakken (de plakken kunnen breken maar de smaak is uitstekend.
Lekker met salade en gebakken aardappeltjes en mayonaise met kappertjes



0 reacties:

Een reactie posten