RSS

Merry Christmas to you all, Have a wonderfull time.Hugs from Jeanne .

.

Image and video hosting by TinyPic
Hallo...

Leuk dat je de weg naar Christmas Time hebt gevonden.

Ja ...ik weet het....

Kerstbloggies zijn er genoeg

Maar zelf een maken is ook erg leuk


Helemaal als dit je favoriete tijd van het jaar is.....


Image and video hosting by TinyPic


Hier zet ik kerstrecepten, tips en meer dingen neer die met Kerst te maken hebben.

Dus....doe de kaarsjes aan.

En rustig muziekje op...en glaasje wijn bij de hand

Misschien kom je in de stemming en vind je nog iets van je gading hier.


Veel plezier .....



Image and video hosting by TinyPic

NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van alle recepten en informatie?

Klik links op het vakje Volg per Mail.

Vul je emailadres in

Image and video hosting by TinyPic

EN je krijgt automatisch bericht als er een nieuw recept of tip gepost is.




Daisypath Christmas tickers




Image and video hosting by TinyPic


Groetjes......Jeanne



Image and video hosting by TinyPic


GASTENBOEK....



Laat je een berichtje achter??

Dat zou ik heel leuk vinden...



Klik HIER om je berichtje neer te zetten.

Dank je wel....



Image and video hosting by TinyPic



Heb je een vraag recept of wil je een mailtje sturen??


Image and video hosting by TinyPic

Klik HIER om naar het postkantoortje te gaan...




En als je toch aan het overstappen bent....

Kijk dan ook eens op mijn grote website


Jeanne`s Place


Waar ik mijn kinderverhaaltjes heb staan




Image and video hosting by TinyPic



En een hoop psp lesjes en Smulpaapje



Met meer recepten en productinfo...

En je kunt ook nog bij mijn andere blog kijken



Aan Jeanne`s Keukentafel



Daar vind je recepten en een praatje

Groetjes........ Jeanne


Image and video hosting by TinyPic



*~*~*~*

Kalkoenvullingen

.



Kalkoenvullingen

Kalkoenvulling 1
Voor een kalkoen van circa 3 kg.
Ingredienten:
8 ons mager kalfsgehakt
4 sneetjes gekruimeld witbrood
1 ei
zout en peper
handje cranberry's
300 gram in stukjes geknipte gedroogde abrikozen
groot wijnglas Grand Marnier .


Meng dit alles met de hand en stop dit in de schoon en droog gemaakte kalkoen.
Zodra het beest bomvol zit, de buikholte sluiten met wat kookgaren.


Kalkoenvulling 2
Ingredienten:
500 gr broodkruimels (bruin of wit)
1 el boter
1 fijngesneden ui
1 stengel selderij, fijngesneden
1 goudreinet (geschild en in dobbelsteentjes gesneden)
200 gr gekookte en gepelde kastanjes (of licht geroosterde walnoten)verkruimeld
1 tl fijngewreven droge salie
1 tl tijm
1 tl zout
1/2 tl peper
200 ml zoet appelsap (of kippebouillon, als je de vulling minder zoet wilt)

Bereidingswijze
De broodkruimels op een bakplaat strooien en in de oven bij 125 graden drogen.
1 a 2 keer omscheppen tot ze droog zijn, maar niet geroosterd!
De boter in een pan verhitten op matig vuur en de ui er in fruiten.
De selderij toevoegen en 5 minuten laten pruttelen zonder te laten verkleuren.
De appel in de pan er bij en nog eens 5 minuten laten pruttelen.
Dan de kastanjes en de kruiden toevoegen.
Even proeven en eventueel meer kruiden toevoegen.
Het mengsel laten afkoelen.
Voordat je de kalkoen vult eerst nog de appelsap door de vulling roeren.

TIP:
De kalkoen op het laatst pas vullen i.v.m. bacteriegroei!
Niet de kalkoen helemaal volproppen, want de vulling moet kunnen uitzetten

0 reacties:

Een reactie plaatsen