.
Ossehaas met champignons
Ingrediƫnten:
800 g ossehaas
zout
peper
16 zilveruitjes
100 g boter
1 glaasje cognac
2 dl chablis
2 dl slagroom
1 ui
1 takje tijm
1/2 blaadje laurier
1 wortel
4 sjalotjes
20 gram bloem
300 g champignons
Bereiding:
Maak de zilveruitjes schoon
Smelt 50 g boter in een pan
Doe hierin het vlees en de uitjes en sauteer het gedurende 7 min. bruin op niet te hoog vuur
Haal de uitjes uit de pan en houd ze warm
Flambeer het vlees met de cognac (wasemkap uit!)
Zet dan de pan van het vuur
Schil en hak de ui fijn
Schil de wortel en snij ze in kleine brunoise
Smelt 30 g boter in een pannetje
Voeg hier ui, wortel, tijm en laurier bij.
Laat het even sauteren en voeg dan de bloem toe.
Laat die lichtbruin worden en doe er dan de chablis bij.
Geef er ook zout en peper bij en laat het 20 min. zachtjes koken.
Maak ondertussen de champignons zorgvuldig schoon, liefst zonder ze te wassen.
Snij ze in stukken.
Schil de sjalotjes en hak ze fijn.
Smelt de rest van boter in een pan.
Sauteer hierin de sjalotjes tot ze kleur krijgen en voeg er dan de champignons bij.
Laat op hoog vuur 5 min. sauteren en voeg nu de room toe, zout en peper en laat op klein vuur sudderen.
Als de saus met de chablis klaar is, doe ze dan door een zeef.
Zet de pan met het vlees weer op het vuur, doe er de saus bij en laat nog 15 min. koken.
Doe na 5 min. de uitjes bij de saus en strooi zout en peper over het vlees.
Als het vlees klaar is gaat het op een voorverwarmde schaal en houd deze warm.
Laat de saus snel, op hoog vuur tot de helft reduceren en meng ze dan door de champignons met room.
Snij het vlees in plakken, leg er de champignons omheen en serveer.
3 uur geleden
0 reacties:
Een reactie posten